Spelersvrouw.nl

Maddy Huntelaar, vrouw van Klaas-Jan Huntelaar

Maddy Huntelaar vriendin van Klaas-Jan Huntelaar

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 10 juli 2014

Laatst Geüpdatet: 25 juni 2023

Klaas-Jan Huntelaar heeft de reputatie onverstoorbaar te zijn in zijn jacht naar doelpunten. De oud-profvoetballer speelde voor onder meer Ajax, Schalke 04, AC Milan en PSV. Op dit moment werkt hij als technisch directeur bij Ajax. Hier, volgde hij Mark Overmars op. Klaas-Jan, werkt veel samen met Edwin van der Sar.

Die onverstoorbaarheid, wars van glamour, hoort ook bij zijn vriendin Maddy Schoolderman, inmiddels Maddy Huntelaar de vrouw van Klaas-Jan

In 2000 leerden de twee tortelduifjes elkaar kennen. Klaas-Jan voetbalde destijds bij de Graafschap. Zowel de spits als Maddy hebben hun wortels in de Achterhoek liggen. Toen Huntelaar na minder geslaagde avonturen bij Real Madrid en AC Milan tekende bij Schalke ’04 had dat als voordeel dat het stel weer kon gaan wonen in hun geliefde geboortestreek. Zodoende bewonen ze nu een fraaie boerderij in Angerlo.

Maddy, een hippe stoere vrouw met donker haar, ging naar het Rietveld Lyceum. Ze deed daarna de opleiding om juf te worden. Ze werkte onder meer op de Mytylschool in Amsterdam in de tijd dat Klaas-Jan naam en faam maakte bij Ajax. Daarvoor waren ze, in de tijd dat Huntelaar bij sc Heerenveen speelde, voor het eerst gaan samenwonen. Toen hij zowel in Heerenveen als bij Ajax zoveel had gescoord dat Real Madrid aanklopte, moest ze noodgedwongen haar eigen carrière staken. Daarbij zijn Maddy en Klaas-Jan inmiddels ouders van zoons Sep, Axel en dochter Puck.

Maddy Huntelaar de vrouw van Klaas-Jan Huntelaar

Zoals reeds geschreven: Maddy is verre van een showbizzvrouw. Ze mijdt spotlights en glamourfeestjes zoveel mogelijk. Zelden of nooit laat ze zich interviewen. In 2011 stapte ze éénmalig uit de schaduw door voor het blad ‘Helden’ samen met Klaas-Jan te praten met Frits en Barbara Barend. Daarbij werd nog maar eens duidelijk dat Huntelaar een gezinsman pur sang is: ,,Bij welke club ik ook terechtkom, het moet voor mijn gezin ook leuk zijn”, ventileerde hij.

Opvallend is dat Klaas-Jan en Maddy niet getrouwd zijn, wat veel andere voetballers doorgaans wel al op jonge leeftijd doen. Ondanks zijn imago als goede huisvader en evenwichtige aanvaller heeft Klaas-Jan Huntelaar ook een ondeugende kant. Enkele jaren geleden doken er vanuit een Braziliaanse discotheek foto’s op waarbij Huntelaar het samen met zijn teamgenoten van Oranje bijzonder gezellig hebben met de lokale schoonheden

Maddy Huntelaar