Spelersvrouw.nl

Marieke Derksen dochter van Johan Derksen

Marieke Derksen is de dochter van Johan Derksen, maar inmiddels zijn de rollen toch al behoorlijk omgekeerd. Marieke is namelijk allang geen onbekende meer. Johan mag dan wel sinds mensenheugenis een grote naam in de voetbaljournalistiek zijn, dochter Marieke is het hoofd van de uitgever Voetbal Inside, waarmee ze aan de wieg stond van een behoorlijk aantal bestsellers.

Inhoudsopgave

Marieke dochter van Johan Derksen

Op 13 oktober 1979 zag Marieke voor het eerst het levenslicht, in Gouda. Haar moeder, Linda Wester, overleed toen Marieke pas 12 jaar jong was, door een val van de trap. Niet veel later trouwde vader Johan met een andere vrouw, maar dat huwelijk hield niet lang stand. Wel kreeg Marieke er een halfzus bij. Enkele jaren later vertrok ze voor 12 maanden naar de Verenigde Staten, waar ze lessen ging volgen op de University van Oklahoma City. Eenmaal terug in Nederland begon Marieke op de Universiteit van Utrecht aan de opleiding theater-, film- en televisiewetenschappen. Tijdens die periode doorliep ze verder een stage bij RTL Boulevard.

Na haar afstuderen ging Marieke aan de slag bij de Belastingdienst en Rijkswaterstaat, maar al snel besloot ze het pad van haar vader te volgen. Ze trad in dienst bij Voetbal International: eerst als secretaresse, daarna als redactie-assistent en assistent-uitgever. Haar laatste twee jaar bij VI was Derksen redacteur, tot ze in 2010 de overstap maakte naar de uitgeverijwereld.

Marieke succesvol uitgever van sport boeken

Uiteindelijk richtte ze in 2015 samen met vader Johan, die net was vertrokken bij Voetbal International, de uitgeverij Voetbal Inside op. Voetbal Inside bracht in de jaren daarna onder meer de bestsellers Thomas Dekker – Mijn Verhaal, Topshow, Kieft, Geen Genade (Andy van der Meyde) en Gijp uit. Daarmee is Marieke veruit de succesvolste sportboeken-uitgever van het land geworden. Ze won niet voor niets drie keer de NS Publieksprijs en verkocht met haar uitgeverij in totaal al meer dan een miljoen boeken.

Vriend David al zeven jaar bij Marieke Derksen

Marieke Derksen is inmiddels al ruim zeven jaar samen met haar vriend, David. Samenwonen zat er, zo vertelde ze een jaar geleden, echter nooit in. ‘Omdat ze dat voor haar dertigste al drie keer heeft gedaan, maar telkens weer al snel de koffers pakte’. Op de sociale media, voornamelijk Instagram, laat de goedlachse Marieke wel zien dat ze absoluut in de wolken is met haar David.

Marieke zelf kwam door haar vader ook nog in het nieuws. Om een treurige reden, want vader Johan was van de trap gevallen. Exact hetzelfde ongeval als waar de moeder van de toen pas 12-jarige Marieke, Linda Wester, overleed. Op Twitter schreef ze daarna: ‘Lieve mensen. Johan ligt helemaal in de prak na zijn val van de trap. Maar laten we het positief houden. Mijn moeder viel van de trap en overleed aan de gevolgen. Johan is er nog, dus nog geen goede nachtrust voor iedereen in de voetballerij.’ Optimistisch en positief als altijd.