Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van tennisser Botic van de Zandschulp?

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 22 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 19 juni 2023

Botic van de Zandschulp maakt in rap tempo naam in de tenniswereld. Op 4 oktober 1995 werd hij geboren in Wageningen. In 2016 werd Van de Zandschulp Nederlands kampioen in zowel het enkelspel en dubbelspel. Over zijn privéleven is echter weinig bekend.

Inhoudsopgave

Jeugd

Van de Zandschulp begon met tennissen toen hij vier jaar oud was, bij de Tennisvereniging Spitsbergen. Zijn moeder en broer Melvin speelden hier ook. De eerste trainer van Van de Zandschulp was Alex Boers. Daarna heeft Remco Riedijk hem voor een korte tijd getraind. Later kreeg hij privéles van Louis Rosberg. Van de Zandschulp ging voorspelen bij de KNLTB toen hij zes jaar was en werd aangenomen. Hij heeft door de jaren heen met verschillende bondstrainers gewerkt, zoals Philip Maat en Luc Govers. Zijn trainer op dit moment is Erwin Clarenbach. 

Successen

In 2016 nam Van de Zandschulp voor het eerst deel aan een futuretoernooi. In dat jaar wist hij twee futuretoernooien te winnen. Ook slaagde hij er dat jaar in om Nederlands kampioen enkel- en dubbelspel te worden. In de finale enkelspel won Van de Zandschulp van Robin Haase. In 2021 ging er een droom in vervulling: hij maakte zijn debuut op de Grand Slam. Van de Zandschulp is sindsdien de hoogst geklasseerde Nederlandse tennisser. 

Persoonlijk

Niet alleen Botic heeft deelgenomen aan de bondstrainingen, ook zijn broer Melvin heeft deelgenomen. Naast tennis deden de broers ook nog aan atletiek. Van de Zandschulp vond de onderdelen hardlopen, balwerpen en kogelstoten het leukst. Het is niet bekend of Botic van de Zandschulp een relatie heeft. Hij heeft zich naar buiten toe niet uitgelaten over een eventuele vriendin of vriend.