Spelersvrouw.nl

Eva Bruggenwirth is de vriendin van autocoureur Nyck de Vries

De Nederlandse autocoureur Nyck de Vries werd op 6 februari 1995 geboren in Sneek. De Vries werd kampioen van de Formule 2 in 2019. Momenteel rijdt hij in de klasse ABB Formula E voor het team van Mercedes-Benz EQ Formule E Team en voor het Nederlandse raceteam in de LMP2 klasse tijdens het FIA World Endurance Championship 2019-20. Nyck de Vries heeft een relatie met Eva Bruggenwirth. De grote vraag is natuurlijk of hij in de voetsporen kan treden van Max Verstappen

Inhoudsopgave

Carrière 

De carrière van De Vries begon met zijn over winningen in 2008. Hij won de WSK World Series in de KF3 en het German Junior Championship. Het jaar daarna wist hij zijn titel bij beide wedstrijden succesvol te verdedigen en won hij daarnaast ook het Europese KF3 kampioenschap. Daarna maakt De Vries onderdeel uit van het talentenprogramma van McLaren, van 2010 tot 2019. In 2011 won De Vries het wereldkampioenschap in de KF1. 

In de twee jaar die volgenden reed De Vries in de Formule Renault 2.0. Tijdens de Eurocup Formule Renault 2.0 in 2012 werd hij vijfde met 78 punten. In 2013 maakte De Vries de overstap naar het team van Koiranen GP. Dit jaar werd hij tijdens de Formule Renault 2.0 Alps achtste met 68 punten. In de Eurocup van dat jaar werd hij wederom vijfde, ditmaal met 113 punten. In 2014 wist De Vries zowel de Formule Renault 2.0 Alps als de Eurocup te winnen. 

Naar de Formule 2

De Vries maakte in 2015 de overstap naar de Formule Renault 3.5 Series, waar hij voor het DAMS team uitkwam. Hij behaalde uiteindelijk een derde plaats met 160 punten. Een jaar later ging De Vries naar de GP3 en sloot zich aan bij het ART Grand Prix team. Hij eindigde op de zesde plaats met een puntentotaal van 133 punten. Hierna stapte De Vries over naar de Formule 2, waar hij voor het team Rapax reed. Hij sloot zijn debuutseizoen af met 114 punten en een zevende plaats. 

In 2017 maakte De Vries de overstap naar Prema Racing. Met een aantal overwinningen wist hij uiteindelijk vierde te worden met 202 punten. Ondanks zijn succesvolle seizoen kwam De Vries niet in het Formule 1 team van McLaren terecht, omdat Lando Norris meer punten had gescoord. In 2019 stapte De Vries over naar het ART Grand Prix team. Dit jaar werd hij kampioen van de Formule 2. In het 2020-21 Formule zal De Vries in de Formule E rijden voor het Mercedes-Benz EQ Formula E Team.

Liefdesleven

Eva Bruggenwirth is de vriendin van Nyck de Vries. Hoe lang het koppel al een relatie heeft, is niet helemaal duidelijk, maar in 2020 verschijnt de autocoureur voor het eerst op de Instagram-pagina van zijn geliefde. Gelukkig voor de snelle Nyck houdt Eva niet alleen van autosport maar ook van reizen. Ze heeft bovendien gevoel voor mode en houdt ze wel van avontuur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door EVA BRUGGENWIRTH (@evabruggenwirth)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door EVA BRUGGENWIRTH (@evabruggenwirth)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)