Spelersvrouw.nl

Linda Kleinhans vrouw van Maximilian Wittek

Linda Kleinhans is de vrouw van Maximilian Wittek, een Duitse voetballer die in juli 2020 tekende bij Eredivisie-club Vitesse. Eerder kwam hij al uit voor onder meer Greuther Fürth en 1860 München.

Inhoudsopgave

Linda Kleinhans en Maximilian Wittek trouwen

Linda Kleinhans is geboren en getogen in Würzburg, maar verhuisde reeds met haar vriend Maximilian Wittek mee naar Fürth en zal nu dus ook meereizen naar Nederland, waar haar geliefde gaat spelen voor Vitesse in Arnhem.

Maximilian Wittek is een jeugdproduct van 1860 München. In augustus 2014 debuteerde de linkervleugelverdediger als prof voor zijn jeugdliefde, in een 2. Bundesliga-wedstrijd tegen RB Leipzig. In juni 2017 verliet hij München voor Greuther Fürth, waar de eenvoudig jeugdinternational van Duitsland voor drie seizoenen tekende.

In juli 2020 volgde de transfervrije overstap naar Vitesse, waar zijn vriendin Linda Kleinhans hem vanaf de tribune in de GelreDome kan gaan bewonderen.

In april 2022 kwam het leuke nieuws naar buiten dat Wittek gaat trouwen met zijn Linda. Dit maakte hij bekend in een interview aan omroep Gelderland.

Maximilian Wittek voetballer Vitesse

Na zijn presentatie in Gelderland zei Maximilian Wittek op de clubwebsite van Vitesse: “Ik kijk ernaar uit om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen. Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Vitesse mij goed past. De eerste indrukken die ik heb gekregen van de club, het stadion, de faciliteiten en de stad, zijn veelbelovend.”

En directeur Johannes Spoors zei over de nieuwe rugnummer 32 van zijn club: “Maximilian is een snelle en een positief agressieve verdediger, die past in onze speelwijze. Hij is gewend om vooruit te verdedigen, is een technisch begaafde speler en kan de gehele linkerflank bestrijken.”

“Hoewel hij pas 24 jaar is, heeft hij al een berg aan ervaring. Zoals bekend wilden we ons in de achterste linie versterken. Het aantrekken van Maximilian is daarvan een goed begin.” Hopelijk gaan Maximilian Wittek en zijn vriendin Linda Kleinhans het naar hun zin hebben in Arnhem!