Spelersvrouw.nl

Knappe en slimme Shona Shukrula heeft een relatie met deze profvoetballer

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 27 januari 2022

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Shona Shukrula is een voetbalscheidsrechter. Ze is een opvallende verschijning in de voetbalwereld. Als scheidsrechter schopt ze het namelijk ver. Shona Shukrula is de eerste vrouw in Nederland die op het hoogste niveau een voetbalwedstrijd van de mannen leidde. In een periode van zo’n 10 jaar heeft ze veel bereikt. Ze is een ambitieuze, fanatieke en sportieve vrouw die goed leiding kan geven. Daarnaast combineert ze haar werk als scheidsrechter met werk als officier van justitie. Shona Shukrula heeft een relatie met profvoetballer Jeff Hardeveld.

Inhoudsopgave

Haar carrière

De carrière van Shona Shukrula begon in Alkmaar, bij voetbalclub AFC’34. Daar voetbalde ze tot haar 17e en maakte ze kennis met het werk als scheidsrechter. Bij die club in Alkmaar werd ze namelijk clubscheidsrechter. Later ontwikkelde ze zich verder en ging ze wedstrijden voor de KNVB fluiten. Daar begon ze mee in 2009. Ze nam deel aan het talententraject van de KNVB in het amateurvoetbal.

Weer 8 jaar later, in 2017, werd Shona Shukrula scheidsrechter bij de FIFA. Toen stond ze in de schijnwerpers. Ze kreeg aanstellingen bij grote competities als de Champions League en mocht fluiten bij de kwalificaties voor het EK en WK. Vervolgens promoveerde ze twee keer op rij. Eerst naar FIFA categorie 2 en daarna naar categorie 1. In 2021 floot ze de achtste finale van het vrouwenvoetbal bij de Women’s Champions League. Een behoorlijke prestatie.

Los van haar carrière in de voetbalwereld, is Shona Shukrula officier van justitie. Ze werkt voor het openbaar ministerie en staat graag op zittingen. Ze combineert dus de voetbalcarrière met een maatschappelijke carrière.

Eerste vrouw

Na het promoveren kon Shona Shukrula zich in het jaar 2019 de eerste vrouw in Nederland noemen die een voetbalwedstrijd van mannen op het hoogste amateurniveau kon fluiten. Ze floot de wedstrijd van Jong Sparta Rotterdam tegen ASWH.

In 2020, op 5 september, was ze zelfs de eerste vrouw als vierde official, die kon fluiten bij de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie. Dit was een debuut in het betaald voetbal. Het ging er om een wedstrijd tussen FC Eindhoven en Telstar. Ze fluit op steeds hoger niveau en blijft ambitieus.  Door vele jonge meiden wordt Shona Shukrula gezien als voorbeeld. Zelf ziet ze dat niet zozeer, maar vindt ze het fijn als ze mensen kan inspireren.

Het privéleven van Shona Shukrula

Als kind groeide Shona Shukrula op in de stad Alkmaar. Ze werd geboren in 1991. Haar moeder is nederlands en haar vader komt uit Suriname. Ook heeft ze 3 broers. Vroeger was ze al one-of-the-guys.

Bovendien volgde ze ook een studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze studeerde daar rechten. Vanwege het drukke bestaan en het combineren van twee carrières heeft Shona niet veel vrije tijd. Op het moment dat ze dat wel heeft gaat ze graag eten met vrienden, familie en kennissen en vind ze het ontspannend om te Netflixen.

Relatie met Jeff Hardeveld

Shona Shukrula is een sportieve vrouw. Ze ziet het scheidsrechterschap als verrijking in haar leven en is ook atleet bij Nike en post op Instagram veel sportgerelateerde fotos. In 2021 werd bekend dat ze een relatie heeft met een profvoetballer. Haar vriend is een voetballer van FC Emmen, genaamd Jeff Hardeveld. Zijn positie in het veld is linksachter. Hardeveld speelde in de jeugd van Feyenoord, om vervolgens voor FC Utrecht en Heracles Almelo te gaan spelen. Sinds 2021 komt hij uit voor FC Emmen.

Hun prille relatie haalde het nieuws nadat ze een foto van hun samen plaatsten op Instagram. De KNVB bracht zelfs een statement uit over het koppel, omdat Shona niet langer meer wedstrijden mag fluiten van de club waar haar vriend speelt.

,,Dick van Egmond (scheidsrechtersbaas) is op de hoogte van de relatie”, reageerde de KNVB tegenover het AD. ,,Shona Shukrula zal niet worden ingedeeld op wedstrijden waaraan Jeff Hardeveld meedoet. Dat is het enige. Voor ons vormt hun relatie geen enkel probleem. We gunnen ze alle geluk van de wereld.”