Spelersvrouw.nl

Floortje Mackaij vriendin van Dylan van Baarle

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 5 juli 2019

Laatst Geüpdatet: 3 maart 2023

Floortje Mackaij is de vriendin van Dylan van Baarle, wielrenner die sinds 2018 voor Team INEOS fietst. Floortje zelf is wielrenster en marathonschaatsster namens Team Sunweb.

Inhoudsopgave

Floortje Mackaij vriendin Dylan van Baarle

Floortje Mackaij is 23 jaar en komt uit Woerden. Ze begon op haar achtste met jeugdschaatsen in haar geboortestad en richtte zich lang op een toekomst op het ijs. In de zomer pakte ze wel al de fiets, maar eigenlijk alleen met de intentie om fit te blijven voor het schaatsen.

Het wielrennen begon Floortje echter steeds leuker te vinden en in 2013 kwam de ommekeer: ze borg de schaatsen op, en ging definitief voor de fiets. Net als haar vriend Dylan van Baarle, met wie ze al meer dan vijf jaar gelukkig samen is.

Floortje Mackaij wielrenster Team Sunweb

In 2016 (gebroken sleutelbeen en een schouderbreuk op twee plaatsen) en 2018 (kaakbreuk op twee plaatsen) liep de goedlachse krullenbol zware blessures op, maar mede dankzij de steun van vriend Dylan wist ze telkens weer op te staan na een harde val. In haar vrije tijd loopt Floortje, als ze eens niét op de fiets zit, graag met haar hond Saartje door de natuur.

Dylan van Baarle wielrenner Team INEOS

Dylan van Baarle is geboren in Voorburg en reed tussen 2014 en 2017 voor Team Cannondale-Garmin, tot hij de overstap maakte naar Team INEOS. Dylans beste prestaties zijn de zestiende plek op Parijs-Roubaix in 2016 en de vierde plek op de Rode van Vlaanderen, een jaar later.

Sinds ’23 bij Jumbo-Visma

Dylan is in de winter van 22/23 overgestapt van team INEOS naar team Jumbo-Visma en heeft hier een contract getekend tot en met 2025

© Instagram

Dylan van Baarle op de Tour de France 2019

Onder aanmoediging van zijn trouwe vriendin Floortje Mackaij is Dylan van Baarle ook present op de Tour de France van 2019. Het AD schreef al over hem: ‘Het is voor Van Baarle zijn debuut in de Tour bij de Britse formatie. Vorig jaar kreeg Van Baarle op het laatste moment – een dag nadat hij Nederlands kampioen tijdrijden was geworden – te horen dat hij niet naar de koers zou gaan.’

Ongetwijfeld zal vriendin Floortje apetrots zijn op haar geliefde. Hopelijk blijven de twee wielrenfanaten elkaar nog jarenlang steunen vanaf de zijlijn!