Spelersvrouw.nl

Claudia Schattenberg, de vriendin van Phillip Lahm

Al sinds 2008 is Phillip Lahm smoorverliefd op Claudia Schattenberg. Het koppel kent elkaar echter al sinds hun zestiende via gemeenschappelijke vrienden en heeft een zoon: Julian.

,,We kennen elkaar al een hele poos en op een gegeven moment is de vonk overgesprongen”, lachte Claudia Schattenberg in 2009 in gesprek met Gala. Lahm voegt toe: ,,We kunnen over alles praten en brengen graag onze spaarzame vrije tijd samen door. Ook als dat thuis op de bank is. Belangrijk, wanneer we zoveel weg zijn. We zijn beiden ook erg op onze familie gesteld.”

,,Phillip is erg wijs vergeleken met zijn leeftijdsgenoten. Hij is bovendien recht door zee en zegt dingen zoals ze zijn. Hij is erg duidelijk. Tegelijk biedt hij me geborgenheid en hebben we hetzelfde gevoel voor humor”, stelt Claudia liefkozend. Lahm kijkt vaak uit naar de zondag, als ze vaak minimaal een halve dag samen kunnen spenderen en graag naar het theater of de bioscoop gaan.

Phillip Lahm heeft een relatie met Claudia Schattenberg

In 2010 trouwden Phillip Lahm en Claudia Schattenberg in relatief kleine kring. Ze lieten zich vooral omringen door vrienden en familie. Hun huwelijksreis brachten ze door in Griekenland.

Claudia is industrieel management assistent van beroep. Ze heeft echter haar rol als spelersvrouw geaccepteerd: ,,Er zal een moment komen dat Phillip niet meer voetbalt en hij alle tijd voor mij zal hebben.” Beiden hebben in interviews al meerdere malen benadrukt dat ze weinig op hebben met bekendheid of spotlights. Lahm houdt zijn privéleven ook graag privé en ook blondine Claudia is niet het type om zich te ontpoppen als een spelersvrouw die snakt naar aandacht van de spotlights. Wel verscheen ze al meerdere malen, geheel in traditie, bij de jaarlijkse viering van het Oktoberfest.

De international van het Duitse nationale team zet zich ook maatschappelijk in. Zo heeft hij een stichting die strijdt tegen homofobie en sportiviteit en acceptatie in het voetbal wil bevorderen. De verdediger, die ook als middenvelder kan spelen, werd er in het verleden veelvuldig van beticht homoseksueel te zijn. In zijn autobiografie zegt hij: ,,Ik wil het nog een keer benadrukken: ik ben geen homo. Ik ben niet voor de schijn met mijn vrouw Claudia in het huwelijk getreden en heb dus geen vriend in Keulen waarmee ik samenwoon. Er is een man in Köln die dat rondbazuint, maar er is niets van waar.” Hij adviseert echter wel voetballers die homo zijn om niet uit de kast te komen: ,,Kijk naar Justin Fashanu, die uiteindelijk zelfmoord pleegde.”