Spelersvrouw.nl

Ana Ivanovic, de tennisbabe van Bastian Schweinsteiger

Ana Ivanovic vriendin Bastian Schweinsteiger

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 4 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 22 augustus 2022

Bastian Schweinsteiger hervond de liefde bij de prachtige Servische tennisster Ana Ivanovic. De middenvelder was eerder samen met Sarah Brandner.

De relatie tussen Schweini en de sportieve brunette dateert van eind 2014. Ze zouden elkaar hebben leren kennen via een gemeenschappelijke vriendin, tennisster Andrea Petkovic. Ze werden voor het eerst samen gespot in New York, hand in hand lopend. Ivanonic, die eerder relaties had met basketballer Ivan Paunic en de Australische profgolfer Adam Scott, speelde daar de US Open. Ruim een jaar later gingen al al hardnekkige geruchten dat een bruiloft op handen zou zijn, na het WK van 2016. In Duitsland raakten de showbizzrubrieken niet uitgepraat over het ‘huwelijk van het jaar’ tussen de bekende en geliefde voetballer en de tennisser.

Boulevardkranten schrijven echter ook pesterig dat ze weliswaar het geluk in de liefde hebben gevonden, maar dat hun sportieve prestaties er niet beter op zijn geworden. Bastian Schweinsteiger verruilde Bayern München voor Manchester United, waar hij nog geen dragende speler is. Zijn spelersvrouw Ana Ivanovic zakte weg uit de wereldranglijst, waar ze bij het begin van hun relatie als vijfde stond genoteerd. Schweinsteiger is inmiddels een trouwe volger van zijn tennissende vriendin. Hij steunt haar vanaf de tribune en draagt haar tennistas.

Vriendin Bastian Schweinsteiger

Na jarenlange geruchten over een aanstaande breuk ging het in 2014 definitief mis tussen de blonde middenvelder, destijds nog spelend bij FC Bayern München, en topmodel Sarah Brandner. Ze kusten nog wel na de WK zege in Brazilië, maar toen Schweinsteiger zijn dertigste verjaardag vierde op Ibiza was Sarah Brandner nergens te bekennen.

In 2007 leerden Bastian Schweinsteiger en Sarah Brandner elkaar kennen in de Edel-Boutique in München. Lang waren ze een zeer geliefd showbizzkoppel voor de Duitse boulevardpers. De mooie brunette liet zich maar wat graag interviewen en fotograferen aan de zijde van de populaire international en bouwde dankzij die aandacht een eigen modellen en televisiecarrière op. Zo presenteerde ze meerdere programma’s op tv en ging ze Heidi Klum achterna met een fotoshoot voor het Amerikaanse Sports Illustrated. Of haar relatie met Schweini daaraan bijdroeg? In 2011 zei ze: ,,Spelersvrouw? Dat klinkt als iemand die niets doet. Ik begin dit jaar een studie Sociologie en Kunstgeschiedenis, want een modellencarrière lijkt niet voor mij weggelegd.” Een paar jaar in de spotlights met haar blonde voetballer en plots was alles mogelijk.  

De relatie tussen Schweinsteiger en Ivanovic betekent overigens een impuls voor hun beide bankrekeningen. De voetballer verdiende al vele miljoenen bij Bayern en Manchester United, terwijl ook Ivanovic al meer dan twaalf miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar sloeg.