Spelersvrouw.nl

Sue Bird vrouw van Megan Rapinoe

Sue Bird is de vrouw van Megan Rapinoe, sterspeelster van het Amerikaanse vrouwenvoetbalelftal. Rapinoe is de aanvoerster van het voetbalteam van de Verenigde Staten en maakt daarnaast regelmatig ruzie met oud-President Donald Trump.

Inhoudsopgave

Sue Bird vrouw Megan Rapinoe

Sue Bird is een Israëlisch-Amerikaanse basketbalster. Ze is geboren op Long Island met een joodse vader en een protestantse moeder. Daarover vertelde ze al eens: “Ik vierde kerst net zo goed als Hanukkah. Ik ging niet naar een kerk op tempel, maar kreeg alsnog veel van beiden religies mee. Ik voel me niet per se meer met één van de religies verbonden, maar heb ze gewoon beiden in me.”

Toch nam ze in 2006 de Israëlische nationaliteit aan, maar dat was ‘vooral basketbal-gerelateerd’. Europese teams mogen in het basketbal immers maar twee Amerikaanse speelsters in hun selectie hebben, dus het bezitten van de Israëlische nationaliteit was een groot voordeel voor de huidige vrouw van Megan Rapinoe.

Lees ook: Lieke Martens en Benjamin van Leer gaan trouwen in Spanje

© Instagram

Sue Bird topbasketbalster, Megan Rapinoe topvoetbalster

Uiteindelijk groeide Sue uit tot een absolute ster in de basketbalwereld. Ze won bijvoorbeeld vier keer goud Olympische Spelen met het nationale team van Amerika (in Athene, Bejing Londen en Rio de Janeiro) en won evenveel Wereldkampioenschappen met Team USA. We kunnen dus stellen dat Sue Bird en haar vrouw Megan Rapinoe een ongelooflijk succesvol sportkoppel vormen samen.

Megan Rapinoe ruziet met president Trump tijdens WK 2019

Tijdens het Wereldkampioenschap Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk zorgde middenveldster Megan Rapinoe voor veel ophef, door te benadrukken dat zij ‘niet naar het f*cking Witte Huis’ zal gaan als Team USA de titel pakt (iets wat wel een traditie is, en ze ook beleefd deed na het pakken van de vorige WK-titel ten tijde van Barack Obama).

Rapinoe is namelijk fel tegenstandster van president Donald Trump, die daar op zijn beurt op reageerde door te stellen dat ‘Megan eerst maar eens moet winnen, voordat ze haar mond opendoet’. In de afgelopen jaren noemde de vrouw van Sue Bird president Trump al een ‘seksist, vrouwenhater, racist en een vermakelijke eikel.’

Maar bovenal kan Megan Rapinoe natuurlijk ontzettend goed voetballen. Ze behoort tot de besten van de wereld in haar sport, net als haar vrouw Sue Bird. Een eigenwijs, standvastig, controversieel maar vooral zeer krachtig duo.