Spelersvrouw.nl

Sierk Jan de Haan man van Anna van der Breggen

Sierk Jan de Haan man Anna van der Breggen

Sierk Jan de Haan is de man van Anna van der Breggen, wegwielrenster van het Boels Dolmans Cycling Team. Hij is bovendien haar coach.

Inhoudsopgave

Sierk Jan de Haan man Anna van der Breggen

Sierk Jan de Haan is ploegleider geweest van Lotto-Jumbo. De in 1981 geboren Fries is er tegenwoordig sports director en dus coach van zijn eigen geliefde, Anna van der Breggen. “Ja, we fietsen wel eens samen. En ja, dan fiets ik harder, als ik in vorm ben. Maar ik hoef hem er niet altijd af te rijden, dat is niet het doel”, vertelde de blondine al eens aan RTV Oost.

Sierk Jan de Haan en Anna van der Breggen getrouwd

En ook al fietst Anna hem er wel eens uit, toch is Sierk Jan stapelgek op haar. In 2018 werd die liefde zelfs bezegeld met een trouwerij. Anna wisselde de regenboogtrui voor even in voor een trouwjurk.

“Gewoon een witte jurk. Mijn vrijgezellenjurk was wel in de kleuren van de regenboog, zo’n K3-jurkje. Sierk Jan en ik trouwden in Zwolle, daar wonen we nu ook. Eerst waren er grootse plannen om in Italië te trouwen, maar uiteindelijk werd het kleiner”, aldus Anna, die in de gereformeerde kerk De Fontein in Zwolle-West haar ja-woord gaf.

Sierk Jan de Haan coach van Anna van der Breggen

Anna van der Breggen boekte in 2014 haar eerste enorme succes: ze werd Europees kampioen op de weg. Twee jaar later kroonde ze zich in Rio de Janeiro in Brazilië ook nog eens tot Olympisch Kampioen op de wegwedstrijd.

En daar dankt ze haar zeven jaar oudere vriend en coach Sierk Jan nog altijd enorm voor. “Er is geen prijs voor beste trainer van het jaar, maar hij komt er voor in aanmerking”, zei Anna in de Leeuwarder Courant. Mooie woorden voor haar geliefde!

https://www.instagram.com/p/BXnKirHgfd1/

https://www.instagram.com/p/Bc5R5i3DHhl/