Spelersvrouw.nl

Paulien Zwart vrouw van Tom Coronel

Paulien Zwart is de vrouw van Tom Coronel, een Nederlandse autocoureur die uitkomt in het WTCR, het wereldkampioenschap voor toerwagens. Tom Coronel is de broer van Tim Coronel, die op zijn beurt een relatie heeft met Gaby Uljee.

Inhoudsopgave

Paulien Zwart vrouw Tom Coronel

Paulien Zwart behoort tot de meest succesvolle Nederlandse vrouwen aller tijden in de autoracewereld. We kunnen dus wel stellen dat ze een gedeelde liefde voor autoracen heeft met haar man Tom Coronel.

Paulien werd in 2001, haar debuutjaar, gelijk kampioen bij de vrouwen op de Yaris Cup. Dat kunstje herhaalde ze een jaar later. In 2005 maakte Paulien haar rentree op de Nederlandse racebaan, toen ze samen met Renate Sanders een duo vormde in de Shell Helix Seat Cupra Cup.

© Instagram

Paulien Zwart net als man Tom Coronel autocoureur

In 2008 reed Paulien Zwart samen met Gaby Uljee, de geliefde van Toms broer Tim Coronel, namens het Coronel Racing Team in de Toerwagen Diesel Cup. Daarna verdween de vrouw van Tom Coronel als coureur van de Nederlandse racebanen, vooral door een zware crash. Sinds kort waagt ze zich af en toe weer achter het stuur van snelle bolides.

Paulien Zwart en Tom Coronel getrouwd

In augustus 2014 vroeg Tom Coronel zijn vrouw Paulien Zwart ten huwelijk. “Moeilijker dan de zwaarste race ooit”, noemde hij het doen van een aanzoek op Twitter. Gelukkig zei zijn Paulien desondanks volmondig ja.

Inmiddels hebben ze samen twee kinderen: Carmen en Rocco. Ook hebben ze meerdere honden en paarden in huis. Het moge duidelijk zijn dat het een gezellige boel is in huize Coronel!