Spelersvrouw.nl

Mendy de vrouw van Youri Tielemans

Mendy vrouw Youri Tielemans

Mendy is de vrouw van Youri Tielemans. De middenvelder van Premier League-club Leicester City en het Belgische nationale team trouwde op zeer jonge leeftijd al met ‘zijn’ Mendy.

Inhoudsopgave

Mendy vriendin van Youri Tielemans

Youri Tielemans en Mendy gaan al behoorlijk lang met elkaar, en eind 2017 maakte de voetballer van zijn vriendin zijn vrouw: de twee stapten in het huwelijksbootje. Op dat moment was de Rode Duivel pas 20 jaar oud, maar de twee hadden al wel een dochtertje genaamd Molina.

De tortelduifjes trouwden in besloten kring: ze wilden hun liefde voor elkaar niet aan de grote klok hangen en zijn überhaupt heel erg gesteld op hun privacy. Op zijn account op Instagram post Tielemans nóóit foto’s van zijn vrouw, dan wel zijn gezin.

Youri Tielemans voetballer Leicester City en België

In de jeugd bij RSC Anderlecht werd Tielemans al gezien als een absoluut supertalent, en op 16-jarige leeftijd tekende hij al zijn eerste profcontract in Brussel! Slechts een paar weken later maakte hij zijn officiële debuut in de Jupiler Pro League tegen KSC Lokeren; hij mocht invallen.  Op 2 oktober 2013 werd hij de jongste Belg ooit in de Champions League: hij startte in de basis in een groepswedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. Drie jaar later maakte hij zijn debuut bij België.

In 2017 werd Tielemans de duurste speler aller tijden uit de Belgische competitie, hij transfereerde voor 23 miljoen euro van Anderlecht naar AS Monaco. Hij speelde anderhalf seizoen in de Ligue 1, waarna hij uitgeleend werd aan Leicester City. Dat besloot hem definitief vast te leggen, maar moest om dat mogelijk te maken wel 43 miljoen euro neertellen. In het King Power Stadium én bij de Rode Duivels is Tielemans een vaste waarde.

Tielemans kon ook naar Europese top

Tielemans koos dus voor een transfer naar Leicester, waar hij óók belletjes kreeg van Europese topclubs. Manchester United bijvoorbeeld? “Ik ga geen namen noemen. Voor mij was het duidelijk wat ik wou. Ten eerste wilde ik spelen. Ten tweede wilde ik in een omgeving terechtkomen waar ik me kon amuseren. Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt.

Ik heb dit voorstel, dit en dat, maar ik wil Leicester. Het was geen makkelijke keuze, maar ik heb er lang over nagedacht. Ik beklaag ze me niet. Het was de beste keus. Het leven is perfect. Ik geniet. Ik wil niks anders meer. Ik wil gewoon blijven gaan. Dit team verder helpen. Ik wil dit leven voor altijd.”