Spelersvrouw.nl

Marjan Andringa, vrouw van John van den Brom

Marjan Andringa is al sinds 1990 de vrouw van John van den Brom. Marjan Andringa gaat sindsdien door het leven als Marjan van den Brom. Het koppel heeft twee dochters: Kiona en Camilla.

Inhoudsopgave

Marjan Andringa vrouw John van den Brom

Marjan Andringa is de vrouw van John van den Brom. Zowel John als Marjan komen uit Amersfoort, waar ze nog altijd wonen. Marjan werkt er ook nog steeds: ze is medewerkster van Club Pellikaan, een sportclub. En waar John vanwege zijn werk en passie het liefst voetbal en sport op televisie kijkt, houdt Marjan meer van programma’s als Grenzeloos Verliefd en de TV Show van Ivo Niehe.

Van den Brom zegt zijn spelers hetzelfde te behandelen als zijn dochters: “Zoals ik met m’n spelers omga, zo doe ik dat ook met m’n kinderen. Mijn twee dochters, Kiona en Camilla, krijgen een vrije opvoeding. Ze moeten aangeven wat ze willen. Als ze zelf ergens voor kiezen, bijvoorbeeld voor een opleiding, is de kans groot dat ze er ook echt voor gaan.”

John van den Brom heeft twee dochters: Kiona en Camilla

John van den Brom heeft twee dochters. Camilla timmert dan ook al behoorlijk aan de weg als styliste. In die functie werkt ze onder meer voor Linda2dress en RTL. Ze studeert Style School ByDanie en heeft een relatie met Sander Groenhart. Ook dochter Kiona is al vergeven, zij is samen met Maarten Severs.

De periode bij AZ was voor Van den Brom ook een tijd met privézorgen. Bij zijn vrouw Marjan werd borstkanker geconstateerd. Ze moest geopereerd worden: “Het is altijd een risico. Blijft de kanker of is het helemaal weg. (…) Mijn vrouw zei ook: ‘Ik voel me niet ziek, ik kan gewoon nog alles doen, ga jij nou maar naar Alkmaar.’ Ze was ongelooflijk krachtig”, blikt hij in het Algemeen Dagblad terug op die zware periode. “Het vrat aan me, maar ik ben van nature nu eenmaal een positief mens. Het komt allemaal goed, dacht ik de hele tijd. Voetbal was vooral een uitlaatklep.”

Op een avond kwam het verlossende nieuws. AZ verloor weliswaar met 0-3 van Utrecht, maar toch heerste er grote blijdschap bij Van den Brom. “Direct na afloop stuurde mijn vrouw dat we de belangrijkste wedstrijd de dag ervoor al gewonnen hadden. En zo was het precies.”

Marjan van den Brom is te volgen via Facebook.