Monique, de vrouw van Henk Fraser

Henk Fraser is samen met Monique. Samen wonen ze in het Brabantse Lith en hebben ze twee kinderen: een zoon en een dochter.

Monique weet hoe ze het Henk Fraser naar zijn zin kan maken: ,,Ik vind de Nederlandse andijviestamppot maar smaakloos, maar de Surinaamse van mijn vrouw… Die is gewoon echt heel lekker. De ingrediënten die erin zitten… Goeie vraag. Die ken ik eigenlijk niet. Ik kan zelf ook niet koken”, vertelde hij in een interview met het AD. Fraser is gek op eten: ,,Surinamers eten nooit op gezette tijden. Mijn vrouw probeert hier nog wel lijn in te krijgen, maar dat lukt niet echt. Zij kookt altijd en wij eten de hele dag door. Zo gaat dat.”

Henk Fraser heeft een relatie met Monique

De oud-Feyenoorder voelt nog altijd een sterke verbondenheid met Suriname: ,,Je kunt de indiaan wel uit het bos halen, maar niet het bos uit de Indiaan. Ik voel me hier wel thuis, maar Suriname is nooit helemaal uit mij gegaan. Als ik vrij ben, zonder ik me af in de Amazone. Daar tussen die gigantische bomen en gevaarlijke dieren ben je als mens ineens zo kwetsbaar.”

Fraser had eerder een relatie met Mady Tims, die de diva van het korfbal wordt genoemd en in het verleden in de Playboy poseerde. ,,Dat is al twaalf jaar geleden. De reacties waren vooral positief maar er ging volgens mij ook wel een lichte ‘shock’ door de korfbalwereld. Zelf sta ik hier heel nuchter in. Destijds had ik geen partner, maar ik heb het er wel met mijn ouders over gehad. Zij zeiden allebei: doen! Mijn kinderen hebben de foto’s allemaal gezien en vinden ze hilarisch omdat ik ‘in mijn blootje’ sta”, vertelde Mady Tims in een interview. Ze besteedt dan ook veel aandacht aan haar uitstraling: ,,Ik ben best ijdel. Ik vind het heel belangrijk om verzorgd voor de dag te komen: nagels gelakt, geen uitgroei in mijn haar, leuke kleren. Zeker als ik ergens kom in een vertegenwoordigende rol, zoals bij het EK Korfbal deze week in Dordrecht. Thuis draag ik ook net zo lief een slobbertrui en mijn haar in een knot, hoor.”

Henk Fraser was eerder samen met Mady Tims