Spelersvrouw.nl

Lynn Wilms: partner, salaris en opleiding

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 14 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 15 juli 2023

Lynn Wilms gaat met de Oranje Leeuwinnen mee naar het WK in Nieuw-Zeeland en Australië. Oranje stoomt zich klaar voor de eerste wedstrijd tegen de Portugese vrouwen. Bondscoach Jonker is behoorlijk wat rijker met een speelster als Wilms. Wij vertellen je alles wat je over haar moet weten.

Inhoudsopgave

Heeft Lynn Wilms een partner?

Lynn Wilms heeft een relatie met Mirthe Lansink. De twee zijn nog niet heel lang samen, maar zo lijkt het wel! Op sociaal media deelt Lynn af en toe foto’s met haar geliefde. Zo te zien is Mirthe een hele goede voor haar. En dat is ook nodig, want profvoetbal gaat niet altijd over rozen. Maar hoe dan ook zal Mirthe haar steun in toeverlaat zijn.

Waar speelt Lynn Wilms en wat verdient ze?

In haar jeugd speelde Lynn voor de plaatselijke vereniging Sportclub Irene samen met haar tweelingbroer Rik. Lynn geeft aan dat ze een speciale band heeft met haar tweelingbroer.

Toen ze in het seizoen 18/19 tekende bij FC Twente MOEST Rik daar bij zijn. Dat geeft maar weer aan dat hij een bijzonder persoon is in het leven van Lynn. Samen met Twente won Wilms 2 keer de landstitel. Tot dat ze in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Vfl Wolfsburg. Bij haar eerste seizoen in Duitsland wist ze gelijk de Frauen Bundesliga te winnen met haar club. Ook wist ze dat seizoen en het seizoen van 22/23 de DFB Pokal te winnen.

Sinds 2019 zit ze ook bij de Oranje Leeuwinnen. Momenteel heeft ze 34 wedstrijden voor Oranje gespeeld en wist ze als verdedigster 1 keer te scoren. Ook is ze geselecteerd voor het WK dat volgende week gaat beginnen. We zijn benieuwd wat dat haar gaat brengen!

Over haar salaris is weinig bekend. De Bundesliga laat er weinig over los. Wel weten we dat speelster van de Oranje Leeuwinnen zo’n 4 duizend euro per wedstrijd krijgen van de KNVB. Zodra er meer bekend is houden we jullie op de hoogte!

Hoe oud is Lynn Wilms?

Lynn Wilms is geboren op 3 oktober 2000, en is momenteel dus 23 jaar!

Waar speelt Lynn Wilms?

Lynn Wilms is sinds 2021 actief bij VFL Wolfsburg. Ook speelt ze bij Oranje sinds 2019.

Waar woont Lynn Wilms?

Lynn Wilms is opgegroeid met haar ouders en tweelingbroer Rik. Toen ze in 2021 vertrok naar Wolfsburg, is ze daar zelf ook gaan wonen!