Spelersvrouw.nl

Kerstin Casparij is DE wing-back van de Oranje Leeuwinnen

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 8 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 6 juli 2023

Voor het Nederlands vrouwen elftal is het aftellen voor het WK. Over iets meer dan 2 weken staan de Leeuwinnen tegenover Portugal in de eerste wedstrijd van de groepsfase. Op 30 juni maakte bondscoach Jonker bekend wie hij gaat meenemen naar het WK. Vleugel-rechtsback Kerstin Casparij is ook geselecteerd door de grote baas. Afgelopen jaar bracht ze haar eerste seizoen bij Man City door. We gaan je alles vertellen wat je over haar moet weten!

Inhoudsopgave

Kerstin Casparij

Kerstin is geboren op 19 augustus 2000 (23). Ze groeide op met de bal in haar voeten en maakte op haar 15e al de overstap naar SC Heerenveen. In 2017 maakte ze de overstap voor één seizoen naar VV Alkmaar. Waarin ze 22 wedstrijden speelde. Toen ze in het seizoen 18/19 terugkeerde in Heerenveen had ze 2 topjaren te pakken. Ze liet een enorm goede indruk achter en dat bleef bij andere club ook niet onopgemerkt. Titelkandidaat FC Twente kocht Casparij over van Heerenveen. Ze mocht gelijk spelen en liet wederom een enorme indruk achter.

Na twee seizoenen voor de Tukkers gespeeld te hebben, kwam er een enorme kans bij haar voor het licht. Topclub Manchester City had interesse en ze wist het gelijk, dit is haar droomtransfer! Inmiddels heeft Kerstin een seizoen achter de rug zitten en ligt haar focus nu bij Oranje.

NOS interviewde Kerstin afgelopen week met de vraag hoe ze erbij liep. Ze gaf aan dat ze sinds het EK en nu een enorme stap heeft gemaakt. Haar technische vaardigheden zijn enorm ontwikkeld en door het fysieke voetbal in Engeland. Daardoor heeft ze ook een grote stap gezet. Al met al lijkt me klaar voor het WK!

Hoe oud is Kerstin Casparij?

Kerstin Casparij is op 19 augustus 2000 geboren en is momenteel 23 jaar.

Waar voetbalt de vriendin van Kerstin Casparij?

Laura Strik de vriendin van Kerstin speelt momenteel voor PSV.

Op welke positie speelt Kerstin Casparij?

Kerstin is een rechtsback die wordt gezien als een vleugelspeler omdat ze vaak opkomt lopen.

Heeft Kerstin Casparij een relatie?

Ja zeker! Kerstin is dolgelukkig met haar vriendin Laura Strik. Laura is zelf ook niet een onbekende op de velden. Ze is sinds 2020 actief bij PSV vrouwen. Als echte middenvelder is ze een harde werker en heeft ze net als Kerstin een grote passie voor het spel. Samen gaan de twee wanneer het kan regelmatig naar het buitenland om te genieten van het weer, de zee en elkaar. Dat levert dan ook prachtige plaatjes op. Op de Instagram van Kerstin en Laura delen ze regelmatig foto’s samen.