Spelersvrouw.nl

Heeft Bilal Basacikoglu een relatie?

Bilal Basacikoglu is een Turks-Nederlandse aanvaller die vanaf seizoen 2021/22 voor Heracles Almelo speelt. In het verleden speelde hij zowel in de jeugdopleiding als bij de profs voor verschillende clubs in Nederland en in het buitenland.

Ook heeft hij in de jeugd zowel voor Nederland als voor Turkije interlands gespeeld in vertegenwoordigende elftallen. Bij Heracles staat hij onder contract tot en met 30 juni 2023. Basacikoglu werd geboren op 26 maart 1995. Hij speelt vaak op de vleugel, maar soms ook achter de spitsen. Over zijn privéleven is weinig bekend, we weten ook niet of Bilal een relatie of vriendin heeft.

Inhoudsopgave

Jeugdopleiding bij verschillende clubs

Bilal Basacikoglu speelde in de jeugd voor verschillende Nederlandse clubs. Zo kwam hij op zijn elfde in 2006 bij Ajax Amsterdam in de opleiding terecht. Daar zou hij twee jaar blijven alvorens naar HFC Haarlem te gaan. Ook daar zat hij twee jaar, maar de club ging failliet, waardoor er een einde kwam aan de jeugdopleiding van HFC Haarlem.

Na een uitstap naar de amateurclub RKSV Pancratius keerde hij terug naar de profs om tussen 2011 en 2013 in de jeugd van SC Heerenveen te spelen. Bij die club zou hij uiteindelijk ook zijn debuut bij de profs maken.

Loopbaan bij de profs

In 2013 kwam Basacikoglu terecht in de selectie van SC Heerenveen. Na 22 wedstrijden en 6 doelpunten in het eerste elftal werd hij overgenomen door Feyenoord Rotterdam. Bij die club zou hij van 2014 tot 2018 spelen en won hij onder andere de KNVB-beker, Johan Cruyff Schaal en het landskampioenschap.

Hij kwam tot 76 wedstrijden en maakte 6 doelpunten in die periode. Daarna besloot hij naar het buitenland te vertrekken. In Turkije speelde hij voor Kayserispor, Trabzonspor en Gaziantep FK. Inmiddels is hij terug in Nederland bij Heracles Almelo.

Nederland en Turkije

Bilal Basacikoglu behoort tot de groep spelers die voor twee verschillende landen interlands heeft gespeeld. Als jeugdspeler kwam hij eerst uit voor Nederland-onder-18 en Nederland-onder-19. Met onder-19 speelde hij in 2013 op het EK-onder-19 maar werd Nederland al in de groepsfase uitgeschakeld. In 2014 maakte hij de overstap als international naar Turkije en kwam hij uit voor Turkije-onder-20 en Turkijke-onder-21. Met de nationale ploegen van Turkije speelde hij geen toernooien. Ook kwam hij nog nooit uit voor de A-selectie van Turkije.