Spelersvrouw.nl

Joost Lieder vriend van Lois Abbingh

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 24 november 2019

Laatst Geüpdatet: 18 maart 2023

Joost Lieder is de vriend van Lois Abbingh, een Nederlandse handbalster. Joost is de broer van profvoetballer Mart Lieder, die op zijn beurt weer een relatie heeft met Tess Wester, doelvrouw van het Nederlandse handbalteam.

Inhoudsopgave

Joost Lieder vriend Lois Abbingh

Joost Lieder en Lois Abbingh wonen samen in het Russische Rostov. Aldaar werkt eerstgenoemde als trainer bij de plaatselijke voetbalclub.

“Hij heeft de stoute schoenen aangetrokken en is naar die club toegestapt. Het ging niet gemakkelijk, zo moest hij eerst op een toeristenvisum werken. Maar alles is nu goed geregeld”, vertelde Lois al eens over haar vriend Joost aan het Dagblad van het Noorden.

Joost en Lois hebben een kind

Op 23 september 2022 is Lev Lieder geboren. Na een tijd afwezig te zijn bij de handbal voor haar zwangerschap kan Lois nu weer schijnen op te velden. Terwijl haar vriend en zoontje toekijken.

© Instagram

Joost Lieder broer Mart Lieder

Joost Lieder is zoals gezegd de broer van Mart Lieder, een profvoetballer met een verleden bij onder meer Vitesse en RKC.

Bovendien heeft Mart een relatie met Tess Wester. Er zullen dus de nodige dubbeldates samen met Joost Lieder en Lois Abbingh plaatsgevonden hebben.

Lois Abbingh in Nederlands handbalelftal

De in 1992 in Groningen geboren Lois Abbingh debuteerde al in 2009 voor het nationale handbalelftal van Nederland. Haar clubcarrière bracht haar al langs Groningen, Oldenburg (Duitsland), Baia Mare (Roemenië), Issy Paris (Frankrijk) en tegenwoordig Rostov Don in Rusland.

Daar woont ze ondanks de barre weersomstandigheden sinds 2018 samen met vriend Joost Lieder.