Spelersvrouw.nl

Ingeborg Kroon vriendin van Jan Smeekens

Ingeborg Kroon is de vriendin van Jan Smeekens, een Nederlandse langebaanschaatser die gespecialiseerd is in de 500 meter. De blondine was zelf ook veel op het ijs te vinden, maar moest door blessureleed stoppen als schaatsster.

Inhoudsopgave

Ingeborg Kroon vriendin Jan Smeekens

Zoals gezegd was Ingeborg Kroon net als vriend Jan Smeekens ook schaatser. Helaas gooiden chronische rugklachten in 2012 definitief roet in het eten: ze moest de ijzers voorgoed in de kast opbergen.

Als langebaanschaatsster kwam ze uit voor n haar carrière schaatste ze bij de ploegen van Team Anker (2010-2012), KNSB Regiotop (2009/2010), KNSB Opleidingsteam (2007-2009), Gewest Friesland (KNSB) (2006/2007 en 2009/2010) en Jong Oranje (2005/2006).

© Instagram

Ingeborg Kroon moest zelf stoppen met schaatsen

Daarna begon Ingeborg aan de opleiding tot metaalrestaurator, waar ze eerder al een master op de universiteit in de wacht sleepte. Inmiddels heeft ze een eigen bedrijf op poten gezet: Kroon Metaalrestauratie.

In haar vrije tijd drinkt de vriendin van Jan Smeekens graag een wijntje; soms met vriendinnen, soms met haar grote liefde. Verder is Ingeborg gek op reizen. Samen met Jan is ze bijvoorbeeld al eens naar Azië gevlogen.

Vriendin Ingeborg trouwe supporter van Jan Smeekens

Ook is Ingeborg natuurlijk met enige regelmaat op de tribunes langs het door haar zo geliefde ijs te vinden, om haar Jan aan te moedigen. Zo was ze er bijvoorbeeld bij toen er een gouden plak op de 500 meter tijdens de Olympische Spelen van 2017 werd gepakt.

In Sotsji, in 2014, greep Jan op het nippertje naast de eerste plaats: toen moest hij leven met het zilver. Toch is vriendin Ingeborg Kroon natuurlijk onverminderd trots op haar kanjer!