Spelersvrouw.nl

Het afgeschermde gezin van Mino Raiola

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 2 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 22 augustus 2022

Zijn vermogen wordt op enkele honderden miljoenen geschat en hij is zonder twijfel de meest invloedrijke zaakwaarnemer ter wereld momenteel. Maar hoe ziet het privéleven van Mino Raiola eruit? Met wie is de agent getrouwd?

Want hoewel over zijn eigenzinnige stijl als zaakwaarnemer legio analyses, achtergrondverhalen en opinierende artikelen zijn geschreven, weten we maar weinig over zijn privéleven. Het feit dat hij zoon is van een Italiaanse pizzabakker in Haarlem is breed uitgemeten, maar dat Mino Raiola een vrouw en twee kinderen heeft, is maar bij weinigen bekend. Hoe de vrouw of vriendin van Mino Raiola heet is echter niet bekend. Net zo min waar en wanneer hun relatie begon. De Italiaanse Nederlander weet zijn privéleven zorgvuldig afgeschermd te houden.

Inhoudsopgave

Wie is de vrouw van Mino Raiola?

Over zijn pizzabakkersachtergrond zei Raiola eind 2016 in de Volkskrant: ,,Ik vind het niet denigrerend voor mezelf, maar wel de manier waarop erover wordt gesproken. Oh, van pizzabakkertje tot machtigste man in het voetbal. Alsof je dom bent als pizzabakker. Wat heeft het ermee te maken wat mijn vader deed?”

Raiola werkte zelf ook in restaurant Napoli in Haarlem. waste af, maakte toiletten schoon, veegde, dweilde, serveerde drankjes en pizza’s als kelner en was gastheer. ,,Het enige wat ik niet deed was pizza’s bakken. Alsof een pizzabakker, of de zoon van een pizzabakker, niets kan bereiken in de voetballerij.”

En voor wie denkt dat Raiola Haarlem nog als thuisbasis heeft, komt bedrogen uit. Niet geheel verwonderlijk is het feit dat hij tegenwoordig – ongetwijfeld mede vanwege fiscale redenen – woont in Monaco. In de zomer van 2016 schreven veel media dat hij tevens de villa van voormalig maffiabaas Al Capone in Miami zou hebben gekocht: Onzin. ,,Ik zou graag hebben dat ze de sleutels opsturen. Het is in de media gegooid door een makelaar die dat huis wil verkopen. En ik ben gek op Miami, dat is waar.”

En wie zich afvraagt waarom hij altijd zo sjofel gekleed gaat? Dat is omdat hij een stropdas afzichtelijk vindt staan bij mannen met een buik. En als je iets niet kunt ontkennen, dan is het wel dat Raiola een flinke buik heeft.

Zaakwaarnemer is multimiljonair

Raiola heeft een Italiaans paspoort, maar zegt ,,trotser te zijn op Nederland dan veel echte Nederlanders”. Hoe veel geld hij exact heeft verdiend? ,,Wat ik heb verdiend, gaat niemand aan. Ik vind ook niet dat ik te veel verdien. Blijkbaar schatten mensen mijn diensten op waarde. Die verdiensten staan altijd in relatie tot andere verdiensten. Ik begeleid al 25 jaar absolute topspelers. Het contract van Pogba is getekend door drie partijen. Het was een goede deal voor allemaal, ook voor Mino Raiola.”

Bovendien, zo benadrukt Raiola, levert hij kwaliteit: ,,Mijn bedrijf investeert in kwaliteit. Wij willen de beste zijn, niet de grootste. We hebben een advocaat en fiscalist in huis, vast. Als ik een contract twee weken helemaal laat bekijken door de beste fiscalist en de beste advocaat van Engeland, kost dat geld. Het contract van dit soort spelers is geen abc-tje. Het gaat om imagerechten, met schadecomplicaties.” Mino Raiola’s op Monaco gevestigde accountancybureau heet overigens Maguire Tax & Legal, verwijzend naar de met een Oscar bekroonde film waarin Tom Cruise de hoofdrol vertolkt.

Raiola werd geboren in het Italiaanse Agri. Als kind emigreerde hij met zijn ouders naar het Nederlandse Haarlem. Tot zijn 18e speelde Raiola zelf ook voetbal in zijn woonplaats Haarlem, maar hij stopte met de sport toen hij vervolgens rechten ging studeren. In zijn hart is Raiola fan van Napoli. Hij spreekt liefst zeven talen: Italiaans, Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en Portugees.