Spelersvrouw.nl

Heather Richardson-Bergsma vrouw van Jorrit Bergsma

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 31 oktober 2019

Laatst Geüpdatet: 4 maart 2023

Heather Richardson-Bergsma is de vrouw van Jorrit Bergsma, een Nederlandse langebaan- en marathonschaatser die zijn grootste successen behaalde op de 1000 meter. Heather is zelf ook schaatsster.

Inhoudsopgave

Heather Richardson-Bergsma vrouw Jorrit Bergsma

Heather Richardson-Bergsma is in 1989 geboren in High Point, in de Verenigde Staten. Ze deed in 2008 voor het eerst mee aan het schaatsen op wereldniveau en deed twee jaar later ook mee aan de Olympische Spelen in Vancouver.

Drie jaar later pakte ze haar eerste gouden medaille, op het wereldkampioenschap sprint in Salt Lake City. Daarna volgden nog meer prijzen, maar in april 2018 maakte Heather bekend dat ze een pauze van minimaal twee jaar inlast en de schaatsen dus (tijdelijk) opbergt.

© Instagram

Heather Richardson-Bergsma en Jorrit Bergsma getrouwd

Het begon allemaal in 2011. “Tijdens de wereldbeker in Rusland viel Jorrit me voor het eerst op. Hij trok mijn aandacht, zag er leuk uit. Ik zocht hem op online. Maar ik stuurde later pas een berichtje”, blikt Heather terug met Schaatsen.nl.

In 2015 stapten Heather Richardson en Jorrit Bergsma in het huwelijksbootje. Later bekroonden zij hun liefde andermaal; nu met de geboorte van hun zoontje Brent.

Met hun Japanse hondje Yuki er bij opgeteld vormen ze nu dus een gelukkig vierkoppig gezinnetje. Ze wonen samen in Oldeboorn.

Jorrit Bergsma Nederlandse langebaan- en marathonschaatser

Jorrit Bergsma zag voor het eerst het levenslicht in 1968 in Oldeboorn, waar hij nog altijd woont, maar nu dus samen met zijn vrouw Heather Richardson-Bergsma.

In 2014 werd Bergsma in Sotsji (Rusland) olympisch kampioen op de 10.000 meter. In 2013, 2015 en 2019 volgden wereldkampioenschapstitels op die afstand.

Daarvoor dankt hij ook zeker zijn vrouw Heather Richardson. “We motiveren elkaar. Heather heeft zoveel talent. Ze is sterk, ook op de fiets. Als we samen een sprintje doen, maak ik geen kans.”

Gelukkig levert dat dus geen echte ruzies op; Jorrit kan goed tegen zijn verlies. Als het maar tegen zijn grote liefde is, dan!