Spelersvrouw.nl

Dymphe Smit, vriendin van Hidde Jurjus

Dymphe Smit vriendin van Hidde Jurjus

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 14 april 2016

Laatst Geüpdatet: 7 februari 2023

Hidde Jurjus groeide ondanks zijn jonge leeftijd uit tot steunpilaar in het doel van De Graafschap. De blonde doelman heeft sinds begin 2015 een relatie met Dymphe Smit.

Hoewel de sluitpost kind is van de Achterhoek, komt hij ook graag in Amsterdam. ,,Ik rij graag naar Amsterdam, waar mijn vriendin Dymphe – met wie ik al meer dan een jaar een relatie heb – werkt, studeert en woont. Lekker een cappucinootje drinken op mijn vrije dag vind ik heerlijk ontspannen”, vertelde hij VI. Daarnaast heeft hij bijzondere hobby’s: ,,Ik verspil regelmatig mijn tijd aan darten met Lion Kaak. Hij is echt veel beter dan ik.”

Nog opvallender voor een voetballer is zijn sociale kant. ,,Ik ben nu dik een jaar vrijwilliger in een zorgcentrum. Een heel bewuste keuze. Het geeft me een bepaalde voldoening, ik voelde me soms niet heel nuttig. Op een verjaardag kwam het ter sprake, een nichtje van mij zei toen dat ze wel mensen konden gebruiken.”

Vriendin van Hidde Jurjus: Dymphe Smit

Ik ga één keer in de week met een oudere man die in het zorgcentrum zit boodschappen doen of een ommetje maken. Hij heeft gelukkig ook nog kinderen die hem opzoeken, maar vele anderen hebben dat niet. Mijn broer en mijn moeder zijn ook werkzaam in de zorg.”

Vriendin Dymphe werkt bij het Spaanse modemerk Lois. De blondine is verzot op mode en kan – op basis van haar Facebook-profiel – gerekend worden door de hipsters van deze wereld. Trots showt ze daar foto’s van New York, de stad die iedereen die van zichzelf vindt dat ‘ie ertoe te doen zo vaak mogelijk bezoekt. Haar vriend Hidde was vroeger niet zo modegevoelig, maar lijkt inmiddels ook besmet te zijn met het hippe petjes en kekke sjaaltjes-virus.

Samenwonen doen Hidde Jurjus en Dymphe Smit nog niet. De doelman van De Graafschap deelt momenteel een huis met zijn broer Sven. ,,Een beetje droogoefenen voor het op mezelf gaan…”, legt Jurjus, zoon van ouders Erik en Monique, uit.