Spelersvrouw.nl

Cristina Serra, de stijlvolle vrouw van Pep Guardiola

Ze wordt ‘fashionista’ genoemd: Pep Guardiola heeft in Cristina Serra een buitengewoon modieuze vriendin gevonden. Hun relatie ontstond in de winkel Serra Claret van Cristina’s ouders.

Guardiola kwam daar als 18-jarige op bezoek. Het Barcelona-icoon was in die tijd model voor het Spaanse merk Antonio Miro, terwijl Cristina werkte in de bekende modewinkel van haar ouders in Manresa. Sinds hun ontmoeting probeert Pep zijn vrouw zo veel mogelijk af te schermen, maar bekende wel dat ze een grote steun voor hem is en haar gevoel voor stijl en elegantie ook hem heeft gevormd. Niet voor niets wordt Guardiola misschien wel de meest stijlvolle trainer ter wereld genoemd. In 2014 trouwden ze in Catalonië tijdens een vrij intieme en besloten ceremonie.

Pep Guardiola heeft een relatie met Cristina Serra

Hun relatie houdt al bijna dertig jaar stand. Het bracht ze kinderen Marius, Maria and Valentina Guardiola. Het gerucht gaat dat de succescoach de belangstelling van Chelsea afwees, omdat zijn vrouw liever niet in het drukke Londen wilde wonen. Nu wonen ze in een huis van een voormalig crimineel in een buitenwijk van Manchester.

Cristina Serra, een voormalig model met zwart haar en een mooi figuur, verblijft bewust buiten de spotlights en geeft geen interviews. Slechts eenmaal maakte ze daarop een uitzondering, namelijk toen haar man in 2001 werd beschuldigd verboden middelen tot zich te hebben genomen. Later werd de trotse Catalaan van alle blaam gezuiverd. Ook Pep Guardiola geeft zelden één op één interviews en communiceert eigenlijk alleen met de media op persconferenties.

Hun gezamelijke passies zijn architectuur, gedichten, literatuur en fotografie. Tijdens zijn sabbatical waren Pep en Cristina dan ook veelvuldig te vinden in kunstgaleriën in New York. Pep houdt bovendien van golfen en is daar tamelijk bedreven in.

Financieel gaat het de Guardiola’s voor de wind. Met veel succes werkte Pep bij FC Barcelona, Bayern München en Manchester City. Zijn jaarsalaris bedraagt dan ook meer dan vijftien miljoen euro per jaar.