Spelersvrouw.nl

Charlotte-Sophie Zenden, vrouw van John Heitinga

Charlotte-Sophie Zenden vrouw van John Heitinga

Charlotte Sophie-Zenden, zus van oud-voetballer Boudewijn Zenden, wist het hart van Ajacied John Heitinga te veroveren. In 2010 trouwden de twee op Ibiza.

Dat deden Charlotte Sophie en John beiden gekleed in het wit. Het huwelijksfeest duurde liefst drie dagen. Tot het kransje uitgenodigden behoorden Ruud Gullit en diens toenmalige vrouw Estelle Cruijff, Ronald de Boer, John van den Heuvel, Rafael van der Vaart en diens ex-vrouw Sylvie Meis.

In JFK Magazine gaf John Heitinga een aardig inkijkje in zijn relatie met Charlotte-Sophie Zenden. Over hun eerste ontmoeting: ,,Na een wedstrijd van het Nederlands elftal had ik haar al eens gezien in het spelershome, maar ik dacht dat ze bezet was. In 2004 zag ik haar weer tijdens het EK in Portugal waar ze met haar ouders naar Boudewijn kwam kijken. Maar stiekem voor mij natuurlijk, haha.”

Al snel hadden de twee een serieuze relatie. “Onder meer omdat je snel volwassen wordt als voetballer. Ik denk dat we ook – ikzelf in ieder geval – vastigheid nodig hebben. Je zit in het buitenland, je hebt niet veel bekenden om je heen, je bent vaak onderweg. Mijn vrouw is niet alleen mijn vrouw, maar ook echt mijn maatje.”

Charlotte Sophie-Zenden vrouw John Heitinga

In huize Heitinga gaat het dan ook vaak over voetbal: ,,Toen Boudewijn speelde, ging ze vaak met haar ouders kijken. Ook omdat ze toen te klein was om alleen thuis te blijven. Ze komt uit een echte sportfamilie. Haar broers hebben zwarte band judo, zij de bruine band.”

,,We proberen wel om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Ook voor onze dochter Jezebel en ons zoontje Lennox. We doen niets wat andere mensen ook niet doen. We proberen er het beste van te maken, zeg maar. Verder maakt het ons niet zo veel uit.”

Het Lek

Charlotte-Sophie Heitinga werd in 2012 beschuldigt het lek binnen het Nederlands Elftal te zijn geweest. Ze verscheen als cohost aan de desk van RTL Boulevard, terwijl haar man John bij de selectie van Oranje zat. Hoewel Albert Verlinde ontkende dat ‘zijn’ Charlotte-Sophie het lek was, stelde Johan Derksen iets anders: ,,Ik begrijp nu waar het begrip valse nicht vandaan komt. Kijk, Albert maakt een denkfout, maar dit is blijkbaar zijn wereld niet. De Nederlands Elftalspelers vechten elkaar de tent uit en die ego’s botsen én wantrouwen elkaar. En als er wat uitlekte, zagen zij Heitinga als de kwade genius. Ik weet niet of hij het lek was – dat heb ik ook nooit beweerd – maar de spelers verdenken hem van het uitlekken van gevoelige informatie. Maar ik weet wel hoe het komt hoor? Albert heeft zich ontfermd over meisje Heitinga, die nu als een pseudo-Yolanthe aan de desk zit.”

Een foto die door johnheitinga is geplaatst op

Een foto die door johnheitinga is geplaatst op