Spelersvrouw.nl

Liesbeth van Capelleveen, vrouw van Marco van Basten

Liesbeth van Capelleveen vrouw van Marco van Basten

Al ruim twintig jaar is Marco van Basten getrouwd met Liesbeth van Capelleveen. Het stel kreeg drie kinderen: Rebecca, Debora en Alexander.

Van Basten kan zodoende een trouwe man genoemd worden. Al in het geweldige voetbaljaar 1988 had hij een relatie met Liesbeth, getuigde deze oude foto van het stel.

David Endt, voormalig teamchef van Ajax, sprak mooie woorden over de rol van Liesbeth in het leven van ‘San Marco’: ,,Zijn eerste jaar (als speler) bij Milan was moeilijk, hij kampte met blessureleed. Dat zat hem ook geestelijk in de weg. Maar hij heeft zich er doorheen geslagen. Hij is daarbij enorm gesteund door zijn voortreffelijke vrouw Liesbeth. Ze hadden al jong verkering en gingen samen het avontuur aan. Zij is een van de evenwichtsfactoren in zijn leven. Zij was er om gelukkig te zijn met Marco en om hem te steunen.” Marco van Basten en Liesbeth van Capelleveen trouwden in 1993.

Liesbeth van Capelleveen vrouw Marco van Basten

In die tijd kwam Liesbeth nog wel eens in de roddelbladen omdat ze veel optrok met collega-voetbalechtgenotes Carmen Rijkaard en Yvonne van Gullit, de voorgangster van Estelle Cruijff. Maar nadat de huwelijken van Carmen Rijkaard en Yvonne Gullit strandden, verdween Liesbeth ook meer uit de publiciteit.

Liesbeth was er al toen de huidig assistent-bondscoach werd geraakt door ernstige tegenspoed in privésfeer. Op 16 oktober 1985, toen het Nederlands Elftal met Van Basten een 1-0 nederlaag leed tegen België, kreeg zijn moeder een hartinfarct. Later kreeg ze ook een herseninfarct. Daardoor kreeg ze niets mee van Marco’s gloriejaren als voetballer en trainer. Voetbal bleef voor vader Van Basten belangrijk, maar voortaan kwam de intensieve zorg voor zijn vrouw op de eerste plaats. Marco besloot na de tragedie het ouderlijk huis in Utrecht te verlaten om te gaan samenwonen met zijn vriendin Liesbeth van Capelleveen. Marco werd erg geraakt door de medische zorgen rondom zijn moeder. In het openbaar sprak hij daar echter nooit over.

Nadat Van Basten noodgedwongen stopte als voetballer werd hij trainer van onder meer Ajax, het Nederlands Elftal en AZ. Bij die laatste club besloot hij om mentale redenen te stoppen en verder te gaan als assistent. Rondom Liesbeth is het al jaren rustig. Ze wordt af en toe gefotografeerd door de paparazzi, maar geeft vrijwel geen interviews.