Spelersvrouw.nl

Bianca Neeskens, vriendin van Ricky van Wolfswinkel

Bianca Neeskens vriendin van Ricky van Wolfswinkel

Voetballers die ervan door gaan met de dochter van de trainer. Ricky van Wolfswinkel is er zo één. De spits heeft een relatie met Bianca Neeskens, dochter van Oranje-icoon Johan Neeskens.

Het zorgde bijvoorbeeld bij het inmiddels opgedoekte ‘Nederland B’ voor een curieuze situatie. ,,Het is echt niet zo dat ik hem anders benader dan een andere speler”, stelde Neeskens, destijds trainer van het keurkorps, in De Gelderlander. ,,Toen ik aan deze job begon heb ik aan alle trainers die betrokken zijn bij het Nederlands elftal gevraagd of ze voor mij een lijstje wilde maken met dertig spelers die in aanmerking kunnen komen voor Nederland B. Van Wolfswinkel stond op elke lijst. Dat hij bij deze selectie zit, dat heeft hij zelf verdiend. Je naam komt niet zomaar voor op alle lijsten van de bondscoaches.”

De relatie tussen Bianca Neeskens en Ricky van Wolfswinkel gaat al wat jaartjes terug. Samen beleefden ze het avontuur bij Sporting Lissabon in Portugal, bij Norwich City in Engeland en het Franse tijdperk bij Saint Ettiene. Samen hebben ze inmiddels ook een zoontje: Djoy. Helaas voor Bianca zorgt het buitenlandse avontuur van haar makkelijk scorende vriend dat ze nauwelijks haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening in de praktijk heeft kunnen brengen. Op haar Facebook-profiel krijgen we de indruk dat Bianca tegenwoordig vooral druk is met de kleine spruit, het maken van selfies met Ricky, zijn wedstrijden bezoeken en wijntjes drinken.

Bianca Neeskens vriendin Ricky van Wolfswinkel

Zowel vriendin Bianca als zijn ouders zorgen ervoor dat de spits met zijn beide benen op de grond blijft, vertelde hij onlangs aan Voetbal International: ,,Als ik naast mijn schoenen ga lopen, grijpen mijn ouders direct in. Dat was vroeger zo en is nooit veranderd.” Een voorbeeld, vertelt door zijn vader Arno: ,,Ricky weet dat ik moeite had met de aanschaf van zijn horloge. Dat was in zijn tijd in Portugal. Hij had een winkel in Lissabon gevonden met horloges die hij heel mooi vond. Alleen er hingen prijskaartjes aan die in onze ogen niet normaal zijn. Zeg maar met te veel nullen. Ricky wilde het heel graag, maar besefte ook wel dat zoiets niet een gewoonte is. Wij vonden het al fijn dat hij het met ons besprak. Toen zijn we tot een akkoordje gekomen. Als hij in zijn eerste jaar bij Sporting minimaal vijftien goals zou maken, dan mocht hij dat horloge kopen. Vervolgens werd het elke week wel weer ergens een keertje aan de telefoon gemeld en uiteindelijk haalde hij die vijftien doelpunten. Nog steeds een waanzinnig bedrag, maar hij had het nu wel min of meer verdiend. En belangrijker: ook bij hem is gelukkig het besef dat zoiets niet normaal is.”

1 comment