Spelersvrouw.nl

Annemiek van Vleuten is nog vrijgezel

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 3 mei 2019

Laatst Geüpdatet: 26 augustus 2022

Annemiek van Vleuten is nog vrijgezel. Op de fiets behaalde de knappe blondine al erg veel successen, maar een vriend sleepte Annemiek nog niet in de wacht. Dat kunnen we natuurlijk niet los zien van het monnikenwerk dat de wereldkampioene levert op de fiets.

Inhoudsopgave

Annemiek van Vleuten heeft geen vriend

Annemiek van Vleuten zag voor het eerst het levenslicht in 1982 in Vleuten. Ja, echt waar. Ze rondde in 2007 een master in Animal Science af, maar haar hart lag al van kinds af aan bij het wielrennen. Ze sloot zich aan bij Wielervereniging Ede en richtte later ook de Annemiek van Vleuten ProVeló op, waarmee ze fietsclinics en presentaties geeft.

https://www.instagram.com/p/BoK03lHiyCg/

Annemiek van Vleuten houdt mannen op afstand

Annemiek bestijgt in haar vrije tijd graag een mountainbike om door natuurgebied De Veluwe te crossen. Verder is ze dol op reizen, met name naar Italië en houdt ze van koken en het spelen van gezelschapsspelletjes. Maar een vriend om die spelletjes mee te spelen, heeft ze dus nog niét.

Dat heeft ook een reden: ze vertelde al eens in de NRC dat ze ‘mannen vaak op afstand houdt omdat ze snel het gevoel krijgt dat ze enkel interesse tonen vanwege haar bekendheid’. Ze vindt het überhaupt vaak lastig om met de bekendheid om te gaan.

Annemiek van Vleuten komt dramatisch ten val tijdens Olympische Spelen in Rio

In 2016 kwam Annemiek in het nieuws door een dramatische val tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De tweevoudig wereldkampioen tijdrijden lag op kop, maar schoot uit de bocht en belandde keihard in de berm. Haar moeder Ria van Vleuten krijgt nog altijd tranen in haar ogen als ze er op terugblikt. “We dachten allemaal dat ze dood was”, vertelt ze op NU TV. “Mijn man (Annemiekes vader) was al overleden, en ik wilde niet nóg een dode in de familie hebben.”

Annemiek heeft het dus lang niet altijd makkelijk gehad, maar altijd bleef ze stoïcijns doorzetten. Mocht ze straks toe zijn aan een man in haar leven is dat ook het enige advies dat we haar kunnen geven: geef niet op, want na regen komt zonneschijn.