Spelersvrouw.nl

Rowin van Rossum, vriendin van Joris van Overeem

Rowin van Rossum vriendin Joris van Overeem

Oud Utrecht en AZ-middenvelder Joris van Overeem heeft een relatie met Rowin van Rossum. Het koppel deelt vooral een liefde voor sport. 

Van Overeem en zijn vriendin Rowin zijn sinds medio 2012 een stelletje. Ze ontmoetten elkaar in Abcoude, een dorpje tussen Utrecht en Amsterdam. In die plaats begon Van Overeem ook zijn voetbalcarrière bij FC Abcoude. Hun match is onder meer sport: ,,Zij is ook erg sportief, dus dat matcht goed”, sprak de spelmaker in VI. Van Rossum gaat namelijk naar de Sportacademie Amsterdam.

Met Joris van Overeem, 1.81 meter groot, heeft vriendin Rowin een verkapte hockeyer in de voetbalwereld aan de haak geslagen. De middenvelder praat een beetje bekakt, heeft een hockeykapsel en kledingstijl en is misschien wel de slimste voetballer in de Eredivisie. Hij rondde zonder problemen het tweetalig VWO af aan het OSG Willem Blaeu, al ging daarna een thuisstudie Rechten hem niet zo goed af. ,,Drie tentamens, drie keer een 3.”

Rowin van Rossum vriendin Joris van Overeem

Nu volgt hij een thuisstudie Psychologie. Van Overeem komt uit een stabiel gezin met vader Jan, moeder Monique, broer Bram en zusje Hannah. Als kind reisde de AZ’er zes maanden met zijn ouders door Australië. Zijn specialiteit in de keuken: spaghetti met garnalen. Zowel Joris als Rowin lijken echte liefhebbers van zeevruchten, want blij poseerden ze op het Instagram-profiel van Van Overeem in The Seafood Bar in Amsterdam. In de zomer van 2015 gingen ze samen op vakantie naar Gambia.

Van Overeem kreeg in 2014/2015 de kans om Eredivisie-ervaring op te doen bij FC Dordrecht. Daar hield hij zich aardig staande en groeide uit tot basisspeler, al degradeerde Dordt wel. Bij AZ moet hij laten zien de kwaliteiten voor de Eredivisie te hebben. En als dat slaagt, lonkt er wellicht een buitenlands avontuur. Van Overeem heeft voorkeur voor de Engelse of Duitse competitie. Hij speelde ook enkele duels voor jeugdteams van het Nederlands Elftal.