Spelersvrouw.nl

Yvonne Blind, vrouw van bondscoach Danny Blind

Yvonne Blind vrouw Danny Blind

Bondscoach Danny Blind is al geruime tijd getrouwd met Yvonne Blind. Het paar heeft twee kinderen: Daley Blind en Zola Blind.

In huize Blind is het vooral voetbal wat de klok slaat. Toch hangt het huis niet vol voetbalshirts. ,,Ik ben redelijk nuchter. Shirts zitten in een doos op zolder. Je ziet niks in huize Blind! Er hangen wat foto’s op de toilet, dat is meer dat mijn vrouw dat leuk vindt dan dat ik ze uitstal”, vertelde de bondscoach eens.

Inhoudsopgave

Daley en Zola

Yvonne Blind stond haar zoon Daley onder meer bij toen hij, samen met vader Danny en vriendin Candy-Rae Fleur, met een privévliegtuig naar Manchester vloog om zijn contract bij United te tekenen. Ook zus Zola ging mee. Zij werd landelijk bekend door een incident in een discotheek in Bussum, waar de brunette een glas in haar gezicht gedrukt kreeg. De zoon van John van den Heuvel Joël greep in en verleende eerst hulp.

Yvonne Blind vrouw Danny Blind

Danny Blind kreeg forse kritiek te verduren tijdens de zogenaamde ‘fluwelen revolutie’, waarbij Johan Cruijff zich intensief met de toekomst en koers van Ajax bemoeide. Blind stelde geraakt te zijn door de kritiek: ,,Kritiek op je functioneren mag. Dat hoort bij voetbal. Ik wil ook niet inhoudelijk reageren op de plannen, maar als het gaat om mijn betrouwbaarheid wil ik wel kwijt dat mij dat diep heeft geraakt. Dat doet wat met je. Vooral ook als je vrouw daar met betraande ogen naar zit te kijken.”

Auto ongeluk

Zwarte bladzijde in het leven van Danny en Yvonne Blind was het verkeersongeval in 2006, waarbij de bondscoach met een slok op een 48-jarige vrouw aanreed. Het slachtoffer moest uit de auto worden geknipt en naar het ziekenhuis worden vervoerd. Blind betuigde daarover spijt: ,,Het feit dat ik met alcohol op achter het stuur heb gezeten, is onvergeeflijk en had nooit mogen gebeuren. Ik schaam mij diep en realiseer me terdege dat juist iemand in mijn positie zijn verantwoordelijkheid had moeten nemen. Dat dit niet is gebeurd, maakt de situatie des te pijnlijker.”