Spelersvrouw.nl

Xenia Lodia Maria, de vriendin van Leroy Fer

Xenia Lodia Maria vriendin en vrouw Leroy Fer

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 24 juni 2014

Laatst Ge├╝pdatet: 21 januari 2023

Weinig spelersvrouwen die op zo’n rare manier bekendheid kregen als Xenia Lodia Maria, de vriendin van Leroy Fer. De liefde van de middenvelder was zo groot, dat hij geen moment aarzelde toen zijn vriendin hem vroeg haar een paard cadeau te doen. Het stel had zich echter niet gerealiseerd dat een paard niet zo makkelijk te verzorgen is op het balkon van je appartement.

Het voorval speelde in december 2012. Op een veiling kocht Fer voor 28 duizend euro het paard Django. “Ik woon in een appartement, dus ik heb eigenlijk helemaal geen plaats voor hem”, verzuchtte hij tegenover Hippisch Twente over de vreemde koop. Kort na aankoop moest hij het paard noodgedwongen alweer van de hand doen.

De Zoetermeerder, die de bijnaam ‘De Uitsmijter’ draagt, woont tegenwoordig met vriendin Xenia Lodia Maria in Norwich, waar hij voetbalt voor Norwich City. In juni 2014 maakte hij bovendien bekend te gaan trouwen met zijn grote liefde.”Het is een hele spannende tijd voor ons. Ik doe alles in mijn eentje en laat hem lekker voetballen”, vertelde Xenia opgetogen aan RTL.

Xenia Lodia Maria vriendin Leroy Fer

Daarmee sluit Fer ook zijn turbulente jonge jaren af. Hij kwam in 2013 in opspraak toen Johan Derksen onthulde dat de oud-Feyenoord voor de rechter zou moeten verschijnen omdat hij als 18-jarige de liefde zou hebben bedreven met een pas 13-jarige tiener. Zij wilde daar echter geen aangifte van doen, omdat beiden het wilden destijds, maar een hulpverlener met wie het meisje sprak bracht de zaak aan het licht.

Xenia lijkt het allemaal weinig te kunnen deren. Zij is duidelijk tot over haar oren verliefd op haar voetballer. Op haar twitteraccount wemelt het van de mierzoete berichtjes en foto’s waarin ze de spelmaker ophemelt. Al moet gezegd worden dat ook Leroy Fer zelf een handje heeft van het versturen van zwoele liefdestweets aan zijn aanstaande. Leroy en Xenia hebben nog geen kinderen, maar wel een hond. Eind juli 2014 trouwden Leroy Fer en Xenia Lodia Maria.