Spelersvrouw.nl

Wie verovert het hart van model en voormalig tennisster Lotte van Leeuwen?

Lotte van Leeuwen is een ware alleskunner. De mooie brunette werd geboren op 21 mei 1997 in Zeist. Van Leeuwen is voormalig tennisster, tevens bekend van haar deelname aan Love Island in 2019 en tegenwoordig ook model en heeft een flinke fanschare op Instagram.

Inhoudsopgave

Tennis

Van Leeuwen begon met tennissen toen ze 8 jaar oud was. Na de havo op de middelbare school te hebben afgerond heeft ze haar propedeuse aan de Johan Cruijf Academie gehaald. Daarna ging haar volle focus naar het tennissen. Uiteindelijk kwam Van Leeuwen op de 14e plaats op de Nederlandse tennisranglijst, dat was haar hoogste ranking ooit.

Ze mocht dat jaar ook deelnemen aan het Nederlands kampioenschap, maar moest deze aan zich voorbij laten gaan door een blessure. Dat bleek helaas een spelbreker voor haar veelbelovende tenniscarrière. Na een buikspierscheuring kreeg Van Leeuwen een chronische peesontsteking in haar enkel. In 2017 besloot ze daarom haar topsportcarrière te beëindigen. Van Leeuwen werkte daarna als sportmodel, hostess en bij een kinderdagverblijf.

Media

In 2017 leerde Nederland haar al langzaam kennen op televisie. Toen ze destijds 20 jaar was, nam Van Leeuwen deel aan een verkiezing om een van de vaste ‘koffermeisjes’ van het televisieprogramma Miljoenenjacht te worden. Helaas werd ze dit niet. Via Instagram werd Van Leeuwen benaderd om mee te doen aan de Nederlands/Vlaamse versie van het programma Love Island.

Na haar deelname nam de bekendheid van Van Leeuwen een vlucht op Instagram en ging ze van 6000 naar 100.000 volgers. Later namen zij en haar moeder nog deel het programma Steenrijk, Straatarm. Van Leeuwen heeft een succesvol eigen YouTube-kanaal met onder andere vlogs. Ze heeft hier ruim 18.000 abonnees. 

Persoonlijk

Van Leeuwen kampte na het vroegtijdig beëindigen van haar topsportcarrière met een depressie. Ze was hier open over in interviews, wat bewonderenswaardig is en wellicht het taboe voor andere mensen kan doorbreken vanwege haar status als rolmodel. Na hulp van een psycholoog wist ze haar leven weer op te pakken. Van Leeuwen heeft een relatie gehad met haar jeugdliefde Rick Tania. Deze relatie werd in november 2020 beëindigd. Ze besprak de breuk destijds uitgebreid in een van haar YouTube video’s. Of Lotte van Leeuwen inmiddels een nieuwe vriend en relatie heeft, is niet duidelijk.