Spelersvrouw.nl

Wie is de vrouw van Andries Jonker?

Wie is de vriendin van Andries Jonker

Het is op dit moment niet duidelijk of de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen een vrouw of gezin heeft. Andries, weet zijn privé leven buiten de spotlights te houden. Hij werkte jarenlang als assistent van Louis van Gaal. Louis van Gaal is momenteel trainer van de Oranje Leeuwen.

Inhoudsopgave

Andries Jonker is de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen

Sinds 24 augustus 2022 is Andries Jonker hoofdtrainer van de Oranje Leeuwinnen. Hiervoor was de Nederlander technisch directeur en trainer bij Telstar. Hij was assistent-trainer van Louis van Gaal bij FC Barcelona en FC Bayern München.

Andries Jonker, die geboren is op 22 september 1966, heeft een contract tot en met het EK van 2025. Mark Parsons is oud-trainer van de vrouwen. Hij verliet de vrouwen naar tegenvallende prestaties. Ondanks dat Daphne van Domselaar het erg goed deed, was het EK 2022 geen groot succes.

De speelsters 

Bij de Oranje leeuwinnen spelen veel ervaren speelsters. Veel speelsters waren er in 2017 ook bij, toen wonnen de Oranje Leeuwinnen het EK. In 2019 speelde ze de finale van het WK tegen de Verenigde Staten. Nederland werd 2e, de Verenigde Staten ging er vandoor met de wereldtitel. Vivianne Miedema, is de topscorer aller tijden.

Sherida Spitse, is de aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen. Voor veel mensen zal de naam ‘Lieke Martens’ het bekendst zijn. Zij is namelijk de bekendste voetballer van het team. Zij gaat in 2023 trouwen met oud-keeper Benjamin van Leer.

Het laatste nieuws volgen?