Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van William Saliba

Over het privéleven van William Saliba is weinig bekend. We weten daarom dus ook niet of hij momenteel wel of geen relatie heeft. Wel weten we dat Saliba zijn volledige focus heeft op het voetbal

William Saliba is een Franse centrale verdediger die is geboren op 24 maart 2001 in Bondy. Hij speelde achtereenvolgens in de jeugd van AS Bondy, FC Montfermeil en daarna vanaf 2016 bij AS Saint-Étienne. Bij deze laatste club wist hij overigens ook een profcontract af te dwingen en maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal. Hoewel William Saliba als centrale verdediger speelt, is hij regelmatig in de 16 meter van de tegenstander te vinden bij vrije trappen en hoekschoppen. Ook niet zo heel gek natuurlijk met een lengte van maar liefst 1.93 m.

Inhoudsopgave

Het begin van de carrière van William Saliba

William Saliba begon zijn carrière in 2018 bij het Franse AS Saint-Étienne. Hier maakte hij zijn debuut op 25 september 2018, nadat hij de verschillende jeugdelftallen ook al had doorlopen. Zijn debuut betekende ook direct het spelen van een volledige wedstrijd. In de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Toulouse was het voor William Saliba een debuut om niet snel te vergeten. Nadat hij in 2019 werd verhuurd aan Arsenal, keer hij al snel terug naar Frankrijk. Zonder ook maar één minuut te hebben gespeeld droeg hij al snel weer de kleuren van zijn oude vertrouwde club.

Verhuurperiode

Hoewel William Saliba bij Arsenal niet slaagde, speelde hij daarna nog slechts 12 wedstrijden voor Saint-Étienne. Vervolgens werd hij verhuurd aan OGC Nice waar hij tot 20 wedstrijden kwam en 1 keer scoorde en daarna aan Olympique Marseille, waar hij tussen 2021 – 2022 36 wedstrijden speelde. Hoewel hij ook in 2022 nog altijd onder contract staat bij Saint-Étienne, is het nog maar afwachten of hij hier ooit nog weer zijn opwachting zal gaan maken.

De interlandcarrière van William Saliba

De eerste wedstrijd voor de Franse nationale ploeg speelde Saliba in 2022. Met inmiddels 5 wedstrijden op de teller heeft hij nog een enorme carrière voor zich. Dat hij tot nu toe nog geen onuitwisbare indruk heeft kunnen achterlaten, is dus ook gezien zijn leeftijd niet erg vreemd. De kans dat we nog veel van dit talent gaan horen in de toekomst, die is vrij groot. Wij blijven William Saliba in ieder geval op de voet volgen en mochten er verandering zijn, dan brengen we jullie hier natuurlijk direct van op de hoogte.

Wie is de vriendin van William Saliba

Over het privéleven van William Saliba is weinig bekend. We weten daarom dus ook niet of hij momenteel wel of geen relatie heeft. Wel weten we dat Saliba zijn volledige focus heeft op het voetbal en dat hij ongetwijfeld in de toekomst zijn levenspartner zal vinden. Dus mocht er iets op het gebied van relatie bij Saliba veranderen, dan laten we jullie dit uiteraard direct weten.