Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Sofiane Boufal?

Wie is de vriendin van Sofiane Boufal

Op dit moment heeft Sofiane Boufal geen vriendin, althans het is niet bekend bij het grote publiek. Hij wilde zijn privéleven gescheiden houden van zijn carrière als voetballer. Na de overwinning van Marokko op Portugal tijdens het WK 2022, ging hij dansen met zijn moeder. Marokko, is het eerste Afrikaanse land dat de halve finale van het WK haalt. Dit alles onder leiding van Walid Regragui

Inhoudsopgave

De carrière van Sofiane Boufal 

Sofiane is geboren op 17 september 1993 in Parijs. Op dit moment heeft Boufal geen vriendin. Naast de Franse, draagt hij ook de Marokkaanse nationaliteit. Om deze reden mag hij ook voor Marokko uitkomen. Hier speelt hij samen met Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat en Noussair Mazraoui

De buitenspeler begon zijn carrière bij het Franse Angers SCO, hier doorliep hij een groot deel van de jeugdopleiding. Op 9 januari 2014 maakte hij de overstap naar het Franse LOSC Lille. Na een goed seizoen maakte Sofiane Boufal de overstap naar Southampton. De Engelse club betaalde voor de Marokkaan 18,70 miljoen euro.

Virgil van Dijk, en zijn vriendin Rike Nooitgedagt, woonden toen ook in Engeland. Virgil, speelde toen nog voor Southampton. In de afgelopen jaren is Sofiane Boufal verhuurd aan verschillende club. Angers SCO, nam de buitenspeler op 5 oktober 2020 transfervrij over van de Engelse club.

Het Marokkaanse Elftal

Hij maakte op 26 maart 2016 zijn debuut voor de Marokkaanse ploeg. Zijn land speelde een wedstrijd in de kwalificatie voor de Afrika Cup tegen Kaapverdië. De wedstrijd werd met 0-1 gewonnen. Youssef El Arabi, maakte het enige doelpunt. Karim El Ahmadi, stond die wedstrijd ook in de basis.

Marokko is de verrassing op het WK 2022 in Qatar.  Ze schakelde het Spanje van Luis Enrique uit. Opmerkelijk; de dochter van Luis Enrique heeft een relatie met Ferran Torres. Ook Portugal werd met 0-1 verslagen.  Woensdag 14 december 2022 speelt Marokko de halve finale tegen Frankrijk. Of, eigenlijk tegen Kylian Mbappé.

Foto’s: © https://www.instagram.com/sofianeboufal_19/