Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van schaatser Thomas Krol?

Thomas Krol werd geboren op 16 augustus 1992. De Nederlandse langebaanschaatser werd in 2019 wereldkampioen en won de wereldbeker op de 1500 meter. Maar hij heeft meer talenten. Hij is ook piloot in opleiding. In 2020 en 2021 werd hij Nederlands kampioen op de 1000 en 1500 meter. Over zijn privéleven is maar weinig bekend, omdat hij zich lijkt te focussen op zijn sport en opleiding.

Inhoudsopgave

Jeugd 

In 2010 won Krol goud op het Nederlands kampioenschap bij de B-junioren. Een jaar later debuteerde hij op het NK afstanden voor senioren. In dit zelfde jaar nam Krol deel aan het WK junioren, waar hij op de ploegenachtervolging als eerste eindigde. Op het NK afstanden eindigde Krol op een derde plaats, die hem verzekerde van een plaats voor de wereldbekerwedstrijden. I

Grootste successen

In 2019 wist Krol het WK Afstanden op de 1500 meter te winnen en won een zilveren medaille op de 1000 meter. Zijn successen zette hij voort in 2020 en 2021. In 2020 kroonde Krol zich tot Nederlands kampioen op de 1000 en 1500 meter. Op het WK Afstanden pakte hij zilver op de 1500 meter en goud op de teamsprint. De vraag dringt zich dan ook op of Thomas Krol de opvolger kan worden van Sven Kramer. Tijdens de wereldbekerwedstrijden wist Krol nog twee medailles in de wacht te slepen; goud op de 1000 meter en brons op de 1500 meter. Hij wist zijn titels op het NK Afstanden in 2021 succesvol te verdedigen. Tijdens het EK van 2021 wist hij nog drie gouden medailles te winnen. We kunnen dus met recht stellen dat Krol uit bijzonder sterk schaatshout gesneden is.

Persoonlijk

Krol volgt de opleiding Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft de ambitie om piloot te worden wanneer zijn schaatscarrière voorbij is. Krol heeft in het verleden een relatie gehad met schaatsster Jade van der Molen, zo vertelde hij in 2016. Tussen hem en zijn vriendin ging het echter uit. Jade van der Molen heeft inmiddels een nieuwe vriend zo is te zien op haar Instagram. Of Krol ook een nieuwe relatie heeft, is niet bekend.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Thomas Krol (@_thomaskrol)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Thomas Krol (@_thomaskrol)