Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Ibrahim Konaté?

Wie is de vriendin van Ibrahim Konaté?

Ibrahim Konaté is een Franse voetballer die doorgaans speelt als verdediger. De op 25 mei 1999 geboren Fransman begon zijn carrière in de jeugd van Paris FC, Franse hoofdstad waar Konaté ook geboren is.

In de periode tussen 2009 – 2014 speelde hij voor verschillende jeugdteams en vertrok hij in 2014 naar het eveneens Franse FC Sochaux. Voor deze club speelde hij vervolgens nog enkele jaren in de jeugd, waarna hij werd overgeheveld naar het eerste elftal. 

Inhoudsopgave

De carrière van Ibrahim Konaté

De carrière van Ibrahim Konaté begon allemaal in de jeugd van Paris FC en vervolgens FC Sochaux. Bij die laatste club wist hij overigens ook een profcontract af te dwingen, waarna hij op 7 februari 2017 zijn officiële debuut maakte voor de Fransen.

Voor deze club speelde hij overigens niet lang. Na 12 wedstrijden te hebben gespeeld, waarin hij 1 keer scoorde, vertrok hij in de zomer van 2017 transfervrij naar RB Leipzig. Hier kreeg hij op 1 oktober 2017 zijn eerste speelminuten.

Hij viel toen in de 46e minuut in voor Kevin Kampl tijdens een met 1– 2 gewonnen competitiewedstrijd uit bij 1. FC Köln. Bijna een maand later mocht Ibrahim Konaté voor het eerst starten in de basis. 

Het vertrek naar Liverpool

Nadat Ibrahim Konaté transfervrij vertrok naar Leipzig, speelde hij bij deze club zichzelf in de picture bij verschillende grote clubs in Europa.

Dit heeft ertoe geleid dat Liverpool in 2021 maar liefst 35 miljoen euro voor hem heeft betaald om hem aan zich te binden. Of dit een hele goede zet is geweest dat moet nog altijd blijken. Vanaf 2021 tot nu (2022) heeft Ibrahim Konaté nog geen wedstrijd gespeeld in het shirt van ‘the Reds’. Bij Liverpool speelt hij samen met onder andere: Mohamed Salah, Roberto Firmino, Trent Alexander-Arnold en Virgil van Dijk.

De interlandcarrière van Ibrahim Konaté

Hoewel Ibrahim Konaté de laatste tijd wat minder speelt, heeft hij nog steeds wel een plekje in de Franse selectie. Hoe lang of dit nog het geval is zal moeten blijken. Wel weten we dat hij nadat hij in 2019 zijn debuut maakte tot nu toe in de periode tussen 2019 – 2022 slechts 13 keer speelde, waarvan de meeste wedstrijden als invaller. Dus of Ibrahim Konaté nog ooit van vast waarde zal zijn voor zijn land zal nog moeten blijken.

De vriendin van Ibrahim Konaté

Veel mensen denken dat Ibrahim Konaté een vriendin heeft. Toch is dit niet het geval. Althans, voor zover bekend, is Ibrahim Konaté vrijgezel. Uiteraard zal hij ongetwijfeld in het verleden wel eens met verschillende dames hebben afgesproken. Maar of dat nu ook het geval is dat is voor ons onbekend. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan laten we jullie dit uiteraard direct weten!

Wil je alles weten over Ibrahim Konaté? Bekijk dan zijn Instagram.