Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Eduardo Camavinga?

Wie is de vriendin van Eduardo Camavinga

Eduardo Camavinga is een Frans-Angolees voetballer die is geboren op 10 november 2002 in Miconje (Angola). Hij speelde doorgaans als verdedigende middenvelder en begon zijn jeugd bij Drapeau-Fougeres in Frankrijk.

Voor deze club speelde hij 6 seizoenen van 2008 tot 2013. In 2013 werd hij door Stade Rennais gescout en vertrok Eduardo Camavinga naar deze club. Voordat hij voor deze club uiteindelijk zijn debuut in het eerste elftal mocht maken, speelde hij eerst vanaf 2013 tot 2019 in de jeugd bij Rennais. Gezien zijn leeftijd natuurlijk ook niet heel vreemd.

Inhoudsopgave

De carrière van Eduardo Camavinga

Nadat Eduardo Camavinga de nodige jaren in de jeugd van Stade Rennais heeft gespeeld, tekende hij op 14 december 2018, toen hij net een maand 16 was, zijn eerste profcontract in het betaalde voetbal. Zijn officiële debuut bij Stade Rennais was op 6 april 2019.

Hij mocht in die wedstrijd slechts een aantal minuten meespelen, waarna hij enkele weken daarna voor het eerst in de basis begon. In zijn tweede jaar in het eerste elftal werd hij één van de vaste waardes van het team en speelde hij in totaal 67 wedstrijden voor de club uit Frankrijk. In deze 67 wedstrijden wist Camavinga 2 keer te scoren. 

Het vertrek naar Real Madrid

De goede prestaties van Eduardo Camavinga bleven ook de grote clubs in Europa niet onopgemerkt. Hij wist namelijk in 2021 een transfer af te dwingen naar het grote Real Madrid voor een bedrag van maar liefst 31.000.000 euro. Tot veel wedstrijden kwam Eduardo Camavinga overigens nog niet voor de ‘koninklijke’. Hij speelde slechts 1 wedstrijd in het eerste elftal, maar scoorde hierin wel direct tijdens zijn debuut.

Bij Real Madrid speelt hij samen met onder andere: Karim Benzema, Vinícius Júnior, Thibaut Courtois, Luka Modrić, Eden Hazard en Toni Kroos.

De interlandcarrière van Eduardo Camavinga

Het debuut in de Franse nationale ploeg mocht hij maken op 27 augustus 2020 in de Nations league wedstrijd tegen Zweden. Inmiddels staat de teller sinds zijn debuut in de zomer van 2020 tot 2022 op 3 interlands, waarin hij 1 keer wist te scoren. Uiteraard is de kans vrij groot dat hij de komende jaren nog de nodige wedstrijden achter zijn naam zal krijgen. Wij blijven hem in ieder geval op de voet volgen! 

Enkele voetballers waarmee Eduardo Camavinga samen speelt in het Franse elftal: Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Paul Pogba, Hugo Lloris en Ousmane Dembélé.

Wie is de vriendin van Eduardo Camavinga?

Eduardo Camavinga heeft momenteel geen relatie. Gezien zijn leeftijd en focus op het voetbal lijkt het alsof hij hier op dit moment ook niet mee bezig is. Gelukkig heeft hij nog alle tijd om een levenspartner te vinden en twijfelen we er niet aan dat dit ook snel zal gaan gebeuren. Mocht dit het geval zijn, dan laten we jullie dit uiteraard direct weten.

Wil je Eduardo Camavinga blijven volgen? Bekijk dan zijn Instagram.