Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van de Argentijnse-doelman Emiliano Martínez?

Hij stond tijdens het WK van 2022 volop in de schijnwerpers, maar zeker niet altijd positief. Naast dat hij de gouden handschoen won voor beste keeper van het toernooi, is er veel commotie rondom de keeper. De doelman van Aston Villa haalde onder andere uit naar de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal. Maar wie is nou de vriendin van deze luidruchtige doelman?

Inhoudsopgave

Mandinha Martinéz, de vrouw van Emiliano

Mandinha Martinéz is de vrouw van de Argentijnse-doelman Emiliano. De twee leerden elkaar kennen op de middelbare school en zijn sindsdien al onafscheidelijk. In 2017 werd het dan ook officieel, het stel gaat trouwen. Samen met familie en vrienden bekroonde ze hun relatie met een mooie ring en het ja woord. Ook hebben ze al kinderen, twee. Genaamd Santi en Ava. Buiten het bijwonen van wedstrijden en de mentale steun bij zijn man, is ook Mandinha ook op andere vlakken actief. Ze is namelijk interieurontwerper en is vooral goed in het ontwerpen van kinderinterieur. 

Op Instagram deelt de mooie brunette foto’s van haar mooie gezin.

© Instagram

De carrière van doelman Martinéz

Emiliano begon zijn carriere in de jeugd van Independiente. Al na zijn 17e verjaardag klopte de Engelse-topploeg Arsenal aan en nodigde hem uit. Kort hierna kon hij gelijk een contract tekenen bij de club. 

Na blessures bij drie doelmannen van Oxford United, werd Martniéz aangesteld als leen keeper voor de club. Dit maakte dat hij op 5 mei 2012 zijn debuut maakte in de Football League. Na dit seizoen kwam de doelman op de selectielijst te staan van Arsenal voor de komende 2 wedstrijden, voor de geblesseerde eerste 2 doelmannen. Een maand later debuteerde de Argentijn voor het eerste elftal van Arsenal. In de wedstrijd die werd gewonnen met 6-1 van Conventry City. 

© Instagram

Maar tijdens zijn 8-jarige periode bij Arsenal werd hij veel uitgeleend. Na zijn uitlening aan Oxford, werd hij het seizoen erna verleend aan Sheffield Wednesday. In de 4 seizoenen erna werd hij verhuurd aan: Rotherham United, Wolverhampton, Getafe en Reading.

Sinds 2020 is de Argentijn een vaste waarde voor Aston Villa. Zijn goed periode bij de club werd in november 2022 bekroond. Door opgeroepen te worden voor het WK van 2022. Dit WK heeft onder andere hij zijn land naar de wereldbeker geschoten. Door belangrijk te zijn in de penaltyreeks tegen Nederland en Frankrijk. Ook won hij de gouden handschoen voor beste keeper van het toernooi. Maar zijn gedrag is niet om aan te zien…