Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Adama Traoré?

Adama Traoré vriendin

Adama Traoré is geboren op 25 januari 1996 en heeft zowel een Spaans als een Malinees paspoort. Hij staat tegenwoordig als aanvaller onder contract bij Wolverhampton Wanderers en is afkomstig uit de jeugd van FC Barcelona, waar hij in 2004 zijn nog toen prille carrière begon.

Inmiddels is Adama Traoré uitgegroeid tot één van de vaste waardes voor zijn team en heeft hij een imposant postuur voor een aanvaller. Er zijn weinig verdedigers die het voor elkaar weten te krijgen om deze spits van de bal te zetten.

Inhoudsopgave

Het begin van de carrière van Adama Traoré

Adama Traoré, ook wel Adama Traoré Diarra zoals hij voluit heet, begon zijn carrière in de jeugdopleiding van FC Barcelona dat hem ophaalde bij CE L’hospitalet. Vanaf 2013 speelde Adama Traoré in het tweede elftal van Barcelona, waarna hij op 6 oktober zijn debuut mocht maken in dit team.

Niet veel later werd Adama Traoré beloond met een debuut in het eerste elftal van FC Barcelona in de wedstrijd tegen Granada.

Hij mocht het wel betreden als vervanger van Neymar. Daarna speelde hij geen wedstrijd meer voor Barcelona en vertrok in het jaar 2015 voor 10 miljoen euro naar Aston Villa. Niet veel later vertrok hij al na één seizoen bij de club uit Engeland om vervolgens te verkassen naar Middlesbrough waar hij in 3 seizoenen tot 63 wedstrijden wist te komen. 

Adama Traoré vertrekt naar Wolverhampton

In 2018 maakte Adama Traoré de overstap naar Wolverhampton Wanderers. Deze club betaalde maar liefst 18 miljoen euro voor hem. In de seizoenen die volgende speelde hij 115 officiële duels voor deze club dat hem vervolgens in het seizoen 2022 uitleende aan FC Barcelona.

Deze club bedong daarnaast ook een optie tot koop bij deze huurdeal, maar deze werd door de Catalanen aan het einde van het seizoen niet gelicht. Daarop keerde hij terug naar de Wolves, waar hij nog een contract heeft tot medio 2023.

De interlandcarriére van Adama Traoré

De interlandcarrière van Adama Traoré begon op 7 oktober 2020. Hij mocht zijn debuut maken in een vriendschappelijk wedstrijd tegen Portugal. Veel interlands speelde hij verder niet. Nadat hij in 2020 zijn debuut maakte, blijft de teller tot medio 2022 steken op 8 interlands.  

In het Spaanse elftal speelde hij onder meer samen met: Sergio Ramos, Gerard Piqué en David de Gea.

Heeft Adama Traoré een vriendin?

Adama Traoré is nu single en heeft dus geen relatie. Of hij misschien met iemand aan het daten is, is verder onbekend. Hoewel hij regelmatig buiten de trainingen en wedstrijden om in het uitgaansleven te vinden is en wordt omringd door allerlei mooie dames, heeft hij nu geen vaste relatie.

Of de spierbundel hier naar op zoek is weten we natuurlijk niet. Wat we wel weten, is dat het Traoré aan aandacht in ieder geval niet ontbreekt. Het is dus een kwestie van tijd voordat hij tegen zijn uiteindelijk levenspartner ´aanloopt´. Tot die tijd zal hij zich beter kunnen richten op zijn voetbalcarrière. Wil je meer zien van het leven van Adama Traoré? Bekijk dan hier zijn Instagram.