Spelersvrouw.nl

Wat speelt er in het leven van Francesco Antonucci?

Francesco Antonucci is een Belgische voetballer die op 20 juni 1999 werd geboren. Hij heeft Italiaanse roots, maar heeft wel een Belgisch paspoort. Hij staat tegenwoordig onder contract bij Feyenoord. Hij speelde wel al voor verschillende clubs in België, Nederland en Frankrijk. Meestal wordt hij opgesteld als aanvallende middenvelder. Ook speelde hij al voor jeugdselecties van het Belgisch elftal. Bij Feyenoord tekende hij in augustus 2020 een contract waarin hij zich liet vastleggen tot 30 juni 2024.

Inhoudsopgave

Opleiding in meerdere landen

Zijn opleiding als voetballer heeft Francesco Antonucci in verschillende landen gekregen. Als jongetje begon hij Union Royale Sportive du Centre. Daarna speelde hij ook in België voor Royal Charleroi Sporting Club en RSC Anderlecht. Daarna vertrok hij naar Ajax om daarvan 2015 tot 2017 in de jeugd te spelen. Om vervolgens door te trekken naar Frankrijk voor een jaar bij AS Monaco. Bij die club, die uitkomt in de Franse competitie, maakte hij ook zijn debuut bij de senioren. Al vertrok hij er na drie jaar alweer om terug te keren naar Nederland om als prof te spelen.

Van Monaco naar FC Volendam

Tussen 2017 en 2020 speelde Francesco Antonucci voor de jeugd van AS Monaco en voor AS Monaco B. Hoewel er in dit team door de reserves van de profploeg van AS Monaco wordt gespeeld, komt Monaco B wel uit op het hoogste amateurniveau in de Franse competitie. In het seizoen 2019/20 besloot Antonucci over te stappen naar FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde 49 wedstrijden en maakte 15 doelpunten. Daardoor viel hij op bij de leiding van Feyenoord. Daar tekende hij een contract, maar zou hij nog wel een jaar aan FC Volendam verhuurd worden.

Wedstrijden als international

Hoewel Francesco Antonucci Italiaanse en Belgische roots heeft, komt hij uit voor de selecties van de Belgische voetbalbond. Hij speelde voor België-onder-15, België-onder-16, België-onder-17 en België-onder-21. Met België-onder-17 haalde hij op het Europees Kampioenschap van 2016 in Azerbeidzjan de kwartfinale. In die selectie zat onder andere ook Loïs Openda, die inmiddels ook in de Nederlandse eredivisie te zien is als speler. Antonucci werd tot op heden nog niet opgeroepen voor de nationale selectie van België.

Privéleven

Over het privéleven van Francesco Antonucci is weinig bekend. Wel gaf hij al eens aan goed bevriend te zijn met Youri Tielemans, Mbappé en Fabinho. Of Antonucci een vriendin en een relatie heeft is niet bekend. Op zijn Instagram houdt hij zijn leven buiten het veld nochtans goed verborgen.