Spelersvrouw.nl

Dit is de vriendin van Ritsu Doan

Ritsu Doan heeft een vriendin. De grote liefde van de Japanse voetballer van SC Freiburg wordt door zichzelf en Ritsu uit de spotlights gehouden, maar woont wel samen met Ritsu. Hij speelde is voor PSV, maar maakte op 5 juli 2022 de overstap naar SC Freiburg.

Inhoudsopgave

Dit is de vriendin van Ritsu Doan

In juli 2017 kondigde de toenmalige FC Groningen-trainer Ernest Faber dat laatste aan, in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Het ging toen over een mogelijke taalbarrière van Doan in Nederland. “Communicatief gaat het allemaal prima met zijn teamgenoten. Als je de bal vraagt en je doet er vervolgens iets goeds mee, komen ze vanzelf naar je toe. Dat blijkt wel.”

“Met een open mind zoals hij word je aan alle kanten geholpen en gaat het aanpassen makkelijk. Straks komt zijn vriendinnetje ook nog hierheen. Daarmee creëert hij maatschappelijke rust voor zichzelf. We gaan nog veel plezier aan hem beleven.”

Ritsu Doan oud-speler van PSV

En dat is ook gebleken, want Ritsu Doan groeide in Groningen, onder toeziend oog van zijn trotse vriendin, uit tot een publiekslieveling en smaakmaker. Beloning was een miljoenentransfer in de zomer van 2019 naar PSV, dat naar verluidt zo’n zeven miljoen euro voor de technisch begaafde linkspoot betaalde. SC Freiburg betaalde 8,50 miljoen voor de Japanner. Hier speelt hij samen met Matthias Ginter, Mark Flekken en Nils Petersen.

De plek van Ritsu Doan is nu overgenomen door Xavi Simons.

Zijn vriendin is op de sociale media nog altijd niet terug te vinden, maar Doan zelf staat dus wel in de schijnwerpers. Zijn basisdebuut in Eindhoven maakte hij uitgerekend tegen oud-werkgever FC Groningen, op 25 september 2019.