Spelersvrouw.nl

Dit is de vriendin van Ritsu Doan

Ritsu Doan heeft een vriendin. De grote liefde van de Japanse voetballer van PSV wordt door zichzelf en Ritsu uit de spotlights gehouden, maar woont wel al in Nederland.

Dit is de vriendin van Ritsu Doan

In juli 2017 kondigde de toenmalige FC Groningen-trainer Ernest Faber dat laatste aan, in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Het ging toen over een mogelijke taalbarrière van Doan in Nederland. “Communicatief gaat het allemaal prima met zijn teamgenoten. Als je de bal vraagt en je doet er vervolgens iets goeds mee, komen ze vanzelf naar je toe. Dat blijkt wel.”

“Met een open mind zoals hij word je aan alle kanten geholpen en gaat het aanpassen makkelijk. Straks komt zijn vriendinnetje ook nog hierheen. Daarmee creëert hij maatschappelijke rust voor zichzelf. We gaan nog veel plezier aan hem beleven.”

Ritsu Doan speler PSV

En dat is ook gebleken, want Ritsu Doan groeide in Groningen, onder toeziend oog van zijn trotse vriendin, uit tot een publiekslieveling en smaakmaker. Beloning was een miljoenentransfer in de zomer van 2019 naar PSV, dat naar verluidt zo’n zeven miljoen euro voor de technisch begaafde linkspoot betaalde.

Zijn vriendin is op de sociale media nog altijd niet terug te vinden, maar Doan zelf staat dus wel in de schijnwerpers. Zijn basisdebuut in Eindhoven maakte hij uitgerekend tegen oud-werkgever FC Groningen, op 25 september 2019. Ongetwijfeld zat zijn liefje ook op de tribune in het Philips Stadion!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

尼崎市長表敬訪問をさせていただきました!!凄く良い出会いでした!

Een bericht gedeeld door 堂安律/Ritsu Doan (@doanritsu) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Back in Eindhoven. Important month with @psv 🔴⚪️ #PSV #RD25

Een bericht gedeeld door 堂安律/Ritsu Doan (@doanritsu) op