Spelersvrouw.nl

Vriendin Moise Kean

Auteur: Senna Reimink

Datum: 25 augustus 2022

Laatst Geüpdatet: 22 juni 2023

Moise Bioty Kean is geboren op 28 februari van het jaar 2000. Hij speelt momenteel in de punt van de aanval bij inmiddels Juventus dat hem heeft gehuurd van Everton, waar Moise Kean sinds 2019 onder contract staat. Moise Kean heeft in zijn jongere jaren altijd in de jeugd gespeelt van Torino, waarna hij in 2010 werd overgenomen door Juventus.

Al op 16-jarige leeftijd wist Moise Kean voor het eerst in zijn tot dan toe nog prille carrière te debuteren in de Serie A. Dit gebeurde in de 84e minuut in het thuisduel tegen Pescara Calcio. Hij kreeg de eerst om de positie in de te nemen van Mario Mandžukić. In het Italiaanse elftal speet hij samen met sterren als Leonardo Spinazzola en Gianluigi Donnarumma.

Inhoudsopgave

De loopbaan van Moise Kean bij Juventus

Nadat Moise Kean op 19 november 2016 al 16-jarige jongen zijn debuut mocht maken in het shirt van ´de oude dame´, volgde de een loopbaan met ups en down. In de laatste speelronden van het seizoen wist Moise Kean voor het eerst het net te vinden. Niet zomaar een doelpunt, nee! Hij wist namelijk in de 94e minuut de winnende treffer te maken uit tegen Bologna. Die wedstrijd eindigde in 1-2. 

Moise Kean verhuurt aan Hellas Verona

Na dat seizoen wordt Moise Kean in 2017 verhuurt aan Hellas Verona. Een eveneens prachtige club, dat na te zijn gepromoveerd wel wat extra aanvullende impulsen kon gebruiken. Helaas wist hij Hellas Verona niet te behoeden voor degradatie en eindigde met deze ploeg op de 19e plek, waardoor ze opnieuw degradeerde. Nadat Kean terugkeerde bij zijn oude werkgever Juventus, wist hij ook in z’n tweede periode bij deze club niet door te breken. 

Moise Kean verkocht aan Everton

Nadat het Kean ook in het seizoen 2018/2019 niet lukte om een onuitwisbare indruk achter te laten, werd hij verkocht aan Everton. Deze club legde maar liefst 32 miljoen euro neer. Moise tekende in een contract voor maar liefst 5 jaar op Goodison Park tot medio 2024. Ook hier wist Moise Kean niet echt te overtuigen. In de 29 wedstrijden die Moise voor Everton speelde in de premier league, wist hij slechts 2 keer te scoren. Iets wat natuurlijk voor een aanvaller veel te weinig is. 

De interlandcarrière van Moise Kean

Moise Kean speelde vanaf jongs af aan in de jeugdelftallen van de nationale ploeg van Italië. Op 20 november 2018 maakte hij dan uiteindelijk zijn debuut in de ‘Azzurri’. Dit gebeurde tijdens de wedstrijd die met 1-0 werd gewonnen van de VS. Het eerste doelpunt dat Kean maakte voor de nationale ploeg van Italië duurde vervolgens slechts 4 maanden. In z’n tweede internatie wist hij het net te vinden in de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Finland. Een EK-kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. Ook in de wedstrijd daarna wist Moise Kean wederom het net te vinden. 

De vriendin van Moise Kean

Ondanks het feit dat Moise Kean met enige regelmaat buiten het voetbalveld omringt wordt door prachtige vrouwen, lijkt het alsof Kean nog steeds vrijgezel is. Ook in het openbaar laat hij niets los over het feit of hij eventueel een vriendin heeft. Relaties in z’n jongere jaren zijn dus lastig na te kijken. Vooralsnog lijkt het erop alsof Moise Kean zijn volledig focus heeft op het voetballen zelf. Kean zal ongetwijfeld in de toekomst een prachtige vrouw vinden waarmee hij zijn leven kan delen.