Spelersvrouw.nl

Dit is de vriendin van Jan Hoekstra

Jan Hoekstra heeft een vriendin. De doelman van FC Groningen en Jong Oranje is al meer dan drie jaar gelukkig samen met de knappe blondine.

Inhoudsopgave

Vriendin Jan Hoekstra

Veel is er over de vriendin van Jan Hoekstra niet te vinden. Wel is op Instagram te zien hoe ze in de zomer van 2016 samen genoten van het strand en de zee in Spanje.

Jan Hoekstra is in 1998 geboren in Eexterveen. “In Eexterveen zat iedereen op korfbal”, vertelde de sluitpost al eens aan de HS Krant. “Ik was de eerste van mijn leeftijd die ging voetballen. Daarna volgden veel meer. Ik heb nog op de voetbalschool van FC Emmen en later SC Veendam gezeten.”

Jan Hoekstra doelman FC Groningen

Later bij FC Groningen werd hij pas doelman, in plaats van veldspeler. Niet geheel onlogisch, want Jan Hoekstra is maar liefst twee meter lang. Zijn vriendin moet dus op haar tenen staan voor een kusje. “Mijn sterkste punt is dan ook het ‘heersen in de zestien’, ik pak gewoon veel hoge ballen.”

Verder noemt Hoekstra zichzelf een ‘allround-keeper’. “Ik ben in korte tijd heel hard gegroeid, toen ik een jaar of 14, 15 was. Ik moet daardoor hard werken aan mijn voetenwerk. Het gaat er snel wat lomp uitzien. Verder kan ik op het fysieke vlak nog flinke stappen maken. Dat is ook wel een beetje mijn eigen schuld. Ik was altijd wat gemakzuchtig. Omdat ik me toch wel redde. Maar ik weet nu wel beter.”

Jan Hoekstra in Jong Oranje

Zijn harde werken werd beloond, want Hoekstra is nu vast onderdeel van de eerste selectie van FC Groningen. “Ik moet nu gewoon geduldig zijn. Maar dat is niet mijn sterkste punt. Zeker niet omdat ik jonge veldspelers wel overal zie doorbreken. Daar kan ik best jaloers op zijn. Mooi autootje, spelen in die stadions”, zegt Hoekstra verder in de HS Krant.

Bovendien werd Hoekstra al beloond met een plekje in de selectie van Jong Oranje. Zijn vriendin kan dan ook apetrots op hem zijn!

Dit bericht bekijken op Instagram

😁🇩🇪

Een bericht gedeeld door jan hoekstra (@janhoekstraa) op

Dit bericht bekijken op Instagram

🦁🇳🇱

Een bericht gedeeld door jan hoekstra (@janhoekstraa) op

Dit bericht bekijken op Instagram

💑

Een bericht gedeeld door jan hoekstra (@janhoekstraa) op