Spelersvrouw.nl

Wie is de vriend van Malou Pheninckx?

Vriend Malou Pheninckx hockey oranje dames

Wie is de vriend van Malou Pheninckx? De hockeyster van Kampong en de Oranje Dames is gelukkig in de liefde, zo kunnen we zien op haar account op Instagram. De naam van haar vriend is weliswaar onbekend, zijn foto hebben we wel!

Wie is de vriend van Malou Pheninckx?

Op het NOC*NSF Sportgala 2019 toonde Malou Pheninckx haar vriend voor het eerst aan het grote publiek en sindsdien is het echt helemaal ‘aan’ tussen de twee. De tortelduifjes wonen samen, sporten samen en zetten elkaar in het zonnetje bij speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld verjaardagen. Ook houden Malou en haar grote liefde van de zilte zeelucht: ze brengen graag een bezoekje aan het strand.

Malou Pheninckx hockeyster Kampong en Oranje Dames

Als hockeyster schrijft Malou Pheninckx een behoorlijk opvallend verhaal. Ze is al behoorlijk lang een bekende naam in het hockey en in 2012 mag ze voor het eerst mee op trainingskamp met de Oranje Dames. In twee jaar tijd speelt ze 23 interlands, maar de selectie voor het wereldkampioenschap van 2014 haalt ze niet. Aan het Erasmus Magazine vertelt ze: “Daarna ben ik helemaal uit Oranje gevallen. Tuurlijk was het op dat moment teleurstellend, ook om twee jaar later de Spelen te missen. Daar wil je heel graag staan. Maar ik viel niet net voor de Spelen af. Ik heb dan ook met veel plezier naar de wedstrijden gekeken, omdat er ook veel vriendinnen van mij meededen.”

Malou Pheninckx ging meer tijd aan studie besteden

De Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro gingen dus aan haar neus voorbij en dat was een harde klap. Ze ging zich meer op andere dingen focussen, al legde ze de hockeystick niet helemaal neer: “Toen ik eenmaal uit Oranje was, ben ik meer tijd aan mijn studie (geneeskunde aan de Erasmus Universiteit) gaan besteden. Ik moest coschappen lopen en ik vond hockey nog steeds een superleuk spel, dus daar haalde ik mijn energie uit. Goed spelen, captain zijn, leuke teamgenoten en de combinatie met de studie.”

Na ‘Rio’ kreeg ze opeens een belletje van de bondscoach. Er moest een frisse wind gaan waaien bij Oranje: “Ik had het totaal niet zien aankomen, maar het was wel direct zo’n moment: of ik probeer het nog een keer, of het is gewoon helemaal klaar. En toen ging het ineens best wel goed.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Malou Pheninckx (@maloupheninckx)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Malou Pheninckx (@maloupheninckx)