Veronika vriendin vrouw Fernando Ricksen

Viktoria, de Russische schone van Fernando Ricksen

Honderden, waarschijnlijk duizenden, vrouwen verleidde Fernando Ricksen. De markante oud-international, helaas in 2013 getroffen door de verschrikkelijke ziekte ALS, geldt als rokkenjager pur sang. Hij deelde de lakens met Katie Price, zag meer stripclubs dan stadions en heeft waarschijnlijk meer bloedmooie vrouwen zich zien uitkleden dan teamgenoten in de kleedkamer voor een training. Als iemand gek was op drank, drugs en vrouwen, dan was het Fernando Ricksen wel. Toch is ook de kleurrijke Limburger getemd. Viktoria heet zijn grote liefde, waarmee hij in april 2014 trouwde.

Tijdens zijn loopbaan genoot hij met volle teugen van het vrouwelijk schoon: ,,Als voetballer kun je elke vrouw krijgen die je maar wilt. Je kunt wel raden wat er gebeurde als wij met wat spelers naar een stripclub gingen, aan een vip-tafel gingen zitten en de gordijnen dicht deden….” Hij had zelfs een periode vier stripteasedanseressen in huis: ,,In Russische clubs kun je ook rustig wat eten en drinken. Op die manier leerde ik die meisjes kennen. Ze vertelden dat ze twee uur buiten de stad woonden en vroegen of ze bij mij konden overnachten. Het leek me wel gezellig. Als ik thuis kwam van een training, was het huis schoongemaakt en stond er eten voor me klaar. Ideaal toch? Liepen ze daar op hoge hakken en in hun string door mijn huis.”

Viktoria, vrouw van Fernando Ricksen

Ricksen leerde zijn huidige vrouw, de Russische Victoria, ook kennen in zijn periode bij Zenit Sint Petersburg. Een turbulente periode, waarover hij gedetailleerd vertelt in het boek ‘Vechtlust’. Victoria en Fernando wonen in het Belgische Maaseik en hebben samen een dochtertje Isabella. De oud-speler van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg is dankbaar Victoria te hebben ontmoet: ,,Aan deze vrouw heb ik zoveel te danken. Had ik haar maar vijftien jaar geleden ontmoet, dat was veel beter geweest”, stelde hij onlangs nog in een interview.

Voor de buitenwereld is Isabella zijn eerste kind, maar in werkelijkheid is hij ook vader van een zoontje, dat geboren werd in zijn tijd bij AZ. Ook het huwelijk beleefde hij als eens eerder. Zijn eerste vrouw Graciela l’Ami was de afgelopen periode de tegenpartij in een vechtscheiding: ,,Ik was 22 jaar toen ik trouwde, veel te jong. Dat had ik nooit moeten doen. Tot op de dag van vandaag bezorgd mijn huwelijk mij gigantische problemen.”

Die problemen zijn een fractie van de zorgen om zijn gezondheid. Ricksen ging de afgelopen maanden zichtbaar achteruit door de ziekte ALS, maar blijft uitspreken dat hij de ziekte zal overwinnen.

Die instelling was jaren terug wel anders. Toen overwoog hij serieus een einde aan zijn leven te maken. Onder meer Veronika gaf zijn leven weer zin: ,,Zonder haar had ik nu ergens in de goot gelegen.” Hieronder enkele plaatjes van de fraaie Russische Veronika.

 

 
One thought on “Viktoria, de Russische schone van Fernando Ricksen

Comments are closed.