VI-barmeisje Escha allesbehalve preuts: ‘Het kan mij niet plat genoeg zijn’

Ze is de bardame van Voetbal Insite en de stoeipoes van Danny Vera. Escha Tanihatu werd bekend door het populaire televisieprogramma, waarin ze regelmatig wordt bewonderd om haar fraaie looks door René van der Gijp en Johan Derksen. En dat vindt ze helemaal niet erg, vertelt ze in Metro.

Want dat VI af en toe een tikkeltje vrouwonvriendelijk is, daar kan Escha niet mee zitten: ,,Daar heb ik totaal geen problemen mee. Ik hou juist heel erg van platte humor. Ik begeef me altijd tussen de mannen, ook in de band, dus ik ben wel iets gewend. Mij kan het niet plat genoeg zijn.” Het klopt alleen niet dat ze af en toe van Johan Derksen een tik op haar mooie billen krijgt: ,,Haha, nee dat heeft hij nooit gedaan. Johan is wel van de vunzige grapjes, maar dat doet hij in de uitzending ook.”

Haar optredens als bardame leverde haar ook een shoot in de Playboy op. Iets waar ze niet lang over na hoefde te denken: ,,Ik heb totaal geen problemen met naakt zijn. Er wordt daar in Nederland veel te preuts over gedaan, vind ik. Het waren ook meer kunstwerkjes dan pornofoto’s ofzo. Gijpie zei dat hij het niet geil vond, maar heel mooi.”

Sowieso is Escha Tanihatu, tegenwoordig de vrouw en bandmanager van Danny Vera, van mening dat er niets mis is met naakt: ,,Kinderen mogen wel computerspelletjes spelen waarin mensen worden doodgeschoten, maar als ze een tiet of een piemel zien, raakt iedereen in paniek. Er wordt over naakt en seks bekrompen gedaan.”

‘Johan Derksen is wel van de vunzige grapjes’

En ondanks de vele complimenten over haar knappe voorkomen is ze nog best vaak zenuwachtig en onzeker: ,,Ik ben vooral zenuwachtig als ik bijvoorbeeld iets moet overhandigen aan de mannen aan tafel. Dan zie ik het al helemaal voor me hoe ik op mijn muil ga en dat bij De Wereld Draait Door nog eens wordt herhaald.”

Meer lezen over Escha? Check haar uitgebreide profiel, met extra foto’s!