Spelersvrouw.nl

Vanessa Martins vrouw van Willian

Vanessa Martins is de vrouw van Willian Borges da Silva, of kortweg Willian, voetballer van topclub Chelsea FC. Ze zijn in 2011 getrouwd en kregen een jaar later een tweeling; twee dochtertjes.

Inhoudsopgave

Vanessa Martins vrouw Willian

Vanessa Rodrigues Martins gaf in 2011, toen ze 29 jaar was, haar ja-woord aan vriend Willian, toen 23 jaar. De ceremonie werd gehouden door zanger Léo Santana, een kennis van zowel Vanessa als Willian.

Vanessa Martins en Willian zijn getrouwd en hebben een tweeling

Een jaar later bekroonden de tortelduifjes opnieuw hun liefde, met de komst van een tweeling: op 9 februari 2012 zagen dochtertjes Manuella en Valentina voor het eerst het levenslicht.

Vanessa heeft lang gewerkt als advocaat, maar heeft inmiddels een eigen bedrijf genaamd WV Agency, dat branding- en sociale mediastrategieën in elkaar zet voor klanten. Dat doet ze vanuit een kantoor in Londen.

Willian Braziliaanse voetballer

Willian Borges da Silva is in 1988 geboren in het Braziliaanse Ribeirao Pires. Hij begon al op zijn achtste met voetballen en maakte in 2016 zijn profdebuut bij jeugdliefde Corinthians. Al een jaar later trok hij voor 14 miljoen euro naar het rijke Shakhtar Donetsk, en in Oekraïne maakte voetballend Europa kennis met de dribbelkont.

Via Anzhi Makhachkala, dat zelfs 35 miljoen neerlegde, belandde Willian in 2013 bij Chelsea. Daar is hij in zes jaar tijd uitgegroeid tot een grote naam in de top van het voetbal. Vanaf 28 augustus 2013 tot 14 augustus 2020 speelde Willian voor de club uit Londen. Hij heeft twee keer de UEFA Europa league gewonnen met Chelsea.

In 2019 zat hij helaas niet bij de selectie Chelsea, wist toen met 4-1 te winnen van aardsrivaal Arsenal. Eden Hazard, scoorde twee doelpunten, Olivier Giroud en Pedro waren de andere doelpuntenmakers voor Chelsea. Alex Iwboi, scoorde voor Arsenal.

In totaal speelde Willian 339 wedstrijden voor Chelsea, hierin wist hij 63 keer te scoren en gaf hij 62 assists.

Op 14 augustus maakte hij de overstap naar aardsrivaal Arsenal. Deze club kon de Braziliaanse vleugelaanvaller transfervrij overnemen. In één seizoen kwam hij tot 37 wedstrijden. Hierin wist de aanvaller ‘slechts’ 1 keer het net te vinden, wel gaf hij 7 assist. Pierre-Emerick Aubameyang, Gabriel Martinelli, David Luiz en Mesut Özil waren teamgenoten van hem. Na 1 jaar gespeeld te hebben voor Corinthians São Paulo verkaste hij naar FC Fulham.