Spelersvrouw.nl

Tim van de Westelaken de vriend van Femke Pluim

Tim van de Westelaken vriend Femke Pluim

Tim van de Westelaken is de vriend van Femke Pluim. De Nederlandse atlete doet het hartstikke goed in de discipline polsstokhoogspringen, en haar relatie met Tim van de Westelaken zorgt ervoor dat ze nog veel hoger komt!

Inhoudsopgave

Tim van de Westelaken vriend Femke Pluim

Het is bepaald geen raadsel waar Femke Pluim haar vriend Tim van de Westelaken heeft ontmoet. Ook Tim houdt zich namelijk bezig met atletiek. Op zesjarige leeftijd begon hij al bij atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught, waar hij vooral uitkeek naar de jaarlijkse jeugdkampen. Bij de B-pupillen mocht hij voor het eerst mee en daarna heeft hij nooit een jaar overgeslagen. Inmiddels is Van de Westelaken lid van het jongerencomité.

Tim van de Westelaken brengt vrachtwagens aan de man

Tim is best een verdienstelijk hoogspringer (zijn persoonlijk record staat op 2,12 meter) en via die weg leerde hij zijn vriendin Femke Pluim kennen. In tegenstelling tot zijn grote liefde doet hij de sport er echter bij: in het dagelijks leven is hij accountmanager bij BAS Lease BV, dat leaseprogramma’s aanbiedt voor vrachtwagens. Hij studeerde Management, Economie en Recht aan de Hogeschool Eindhoven.

Femke Pluim polsstokhoogspringer

Femke Pluim begon aanvankelijk als turnster, maar besloot op een gegeven moment over te stappen naar de atletiek, vooral ‘om heel erg hard te rennen’. Eind 2011 haalde haar trainer Alex van Zutphen haar echter over om het eens met de polsstok te proberen. En met succes! Ze reisde af naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, waar ze de kwalificatieronde jammer genoeg niet overleefde. Op het NK 2020 won ze echter een gouden medaille in haar discipline en op de Spelen van Tokio in 2021 hoopt ze succes te kunnen behalen.

Moet daar alles voor wijken? Bijna, want Pluim houdt ervan om erop uit te trekken met haar vriend Tim. Samen nuttigen ze dan een lekkere vlaai en/of een goed glas wijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Femke Pluim (@femkepluim)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Femke Pluim (@femkepluim)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Femke Pluim (@femkepluim)