Spelersvrouw.nl

Thijs van Dam de vriend van Pien Sanders

Thijs van Dam is de vriend van Pien Sanders, een Nederlandse hockeyspeelster van het nationale vrouwenelftal en in clubverband van Den Bosch. Eerder kwam ze al uit voor MHC Udenhout, MHC Berkel Enschot. Ook Thijs van Dam is international voor hockeyend Nederland. Hij speelt verder voor Rotterdam.

Thijs van Dam vriend Pien Sanders

Thijs van Dam is net als zijn vriendin Pien Sanders hockeyer. Hij draagt het shirt van Rotterdam én is Nederlands international. De in Delft geboren Thijs begon als kind bij de lokale hockeyvereniging, maar trok al op zijn veertiende richting Rotterdam.

Thijs van Dam hockeyer Nederlands elftal en Rotterdam

In 2016 maakte Thijs van Dam zijn debuut als jeugdinternational van de indoor hockeyploeg, op het EuroHockey Indoor Kampioenschap. Nederland werd toen zevende. Zijn eerste optreden door het seniorenelftal van Nederland kwam tijdens een oefenwedstrijd in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.

In 2018 won hij met Oranje zilver op het WK. De Pro League een jaar later moest de vriend van Pien Sanders helaas overslaan vanwege een operatie aan zijn heup.

Pien Sanders hockeyster Nederlands vrouwenelftal

Pien Sanders tekende in 2010 bij Den Bosch, nadat ze eerder al hockeyde voor MHC Udenhout, MHC Berkel Enschot en TMHC Forward. Haar debuut als Oranje-international volgde in januari 2017. Ze won met de dames het EK 2017 en de Champions Trophy een jaar later. Het WK in Londen moest ze missen door een hersenschudding. Net als vriend Thijs van Dam heeft Pien Sanders dus al behoorlijk wat pech gehad met blessureleed.

Pien Sanders en Thijs van Dam wonen samen. Ze regelden alles in 2020, nadat de Olympische Spelen met een jaar werden uitgesteld door de coronacrisis. “Eigenlijk wilden we na de Spelen gaan samenwonen. Toen die werden verplaatst, hebben we besloten het in 2020 al te regelen”, vertelden ze al eens in een dubbelinterview met het Algemeen Dagblad. Geluk bij een ongeluk, maar natuurlijk hopen ze in de toekomst alsnog beiden te kunnen vlammen onder het Olympische vuur. Pien Sanders en Thijs van Dam vormen immers een ambitieus hockeykoppel!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thijs van Dam (@thijsvandam_)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thijs van Dam (@thijsvandam_)